Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 26, 2011

Orang Dulu Berpesan...


Salam..


Firman Allah:
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah : 216)




Lepas tu, tringat plak pesan orang dulu2,

" Kalo cinta kat seseorang, cintailah dia sekadar2nya sahaja.. sebab kelak, mungkin dia adalah orang yang paling kau benci.. DAN.. Kalo benci kat seseorang, bencilah dia sekadar2nya juga.. kerana kelak, mungkin dia adalah orang yang paling kau cintai.."


Pernah dengarkan??

Benda tu terjadi kat saya sendiri.. Hehe.. Padan muka untuk diri sendiri.. Tu la..dulu, sape suh benci2..gado2..tengok, skang ni kan da susah.. Hahaha.. Susah ke? xde lah..bahagia je rasa skang ni..kui3.. :p


Tapi, bila teringat kat orang yg pernah sy cintai dulu, uih..timbul jugak rasa benci..ekceli, bukan lah benci sangat pun..cuma....rindu kot..bila terlebey rindu, maka jadi benci.. Hahahaha...baik punya formula..kan3.. :p


Apapun, hargailah apa yg kita ada sekarang ni.. Nanti bila da xde, baru nak sesal..Kan3..betul x? [betul3x..] - gaya upin ipin..hehe


Sebagai penutup, kita baca satu lagi firman Allah S.W.T:

“Mungkin kamu tidak menyukai sesuatu, padahal Allah menjadikan padanya kebaikan yang banyak.” (An-Nisa’ : 19)



Wallahu'alam~



p/s: Saya <3 Chup2 saya... oppsssssssssss~ Hahahaha...


 

Tuesday, January 25, 2011

Di Saat iNi, Tuan Empunya Blog SeDang BertAruNg..~


Salam..

bunyi cam dasyat je kan..hehe..

tapi ni auto-publish entry je..

tuan empunya blog sedang bersiap2 utk ke UIA..

kesian dia..

pada kawan2, tolong doakan utk dia ye........

agar dia menang..hhehehe..

sebab dia ngah berlawan untuk

Sukan Taekwondo MASUM siri 1 2011 kat UIA...

sape2 nk dtg tgk, meh la.. :D

Jumpa Lagi bbrapa ari akan datang..xsmpt nak wat entry lain..hihi..

tata~


Monday, January 24, 2011

Saya Sedang Jeleshhh... Aaaaaa~~


Rasa nak menjerit je neh.. arggggggggggghh...jelesh nyer saya..adoiyai..saket..saket.. camne nak lawan perasaan jeles, ye? tapi, bukan ke jeles tu maknanya sayang,kan? hehehe... siap la chup2...haiyyaaa..ade je yg nak kene neh.. >.<

eh..asal lak jeles ngan chup2..mukan..mukan...sy mukan jeles ngan chup2..tp sy jeles ngan classmates sy sbb pada ari rabu dan kamis, saya xleh gi kelas company, merangkap kelas peberet sy..ngeh3..baik punyer ayat kaber line.. :p bukan sengaja ponteng wooo...tapi terpaksa ponteng..hahaha..adoiyai..rugi2..




haih...saya nak sambung jeles balik la kalo camneh.. huaaaa.... [kepada chup2, sila pujuk saye sementara sy berada dekat dengan kamoo..sile datang support sy semasa ptandingan ye.. ayat ngade2 la plak..uwekkk..nak muntah den bace..haha.. :p ]



p/s: eh korang...camne korang kontrol / lawan perasaan jeles tu eh?? bagi tipss sket bleh x? hihi..

Saturday, January 22, 2011

Bila Mata Tanpa Spek~

Salam..

Uih..da lama xupdate.. sgt2 busy lately.. Even nak jenguk2 blog pun xsempat.. Nak2 training stiap ptg / mlm.. kdg2 hmpir kul 12 tgh malam baru smpai umah..kelas esok pagi lak kul 8.. jadi, faham2 la camne ye dlm kelas tu..zzzzz la jawab nyer..kui3..[ xde la slalu..jarang2 je..kaver baik punyer..hehe]

InsyaAllah, kalo xde aral, 25/1 ni, sy akan bertolak ke UIA.. pertandingan tu dijangka start 27 - 30 /1...sape2 nak tengok ptandingan taekwondo kat UIA, meh la.. Taekwondo MASUM 2011..

Bercerita pasal taekwondo ni, macam yg korang lihat dlm gmbr sblm ni, sy ni jenis yg pakai spek.. bila da main taekwondo, kalo pakai spek, alamatnya agak berisiko la jugak.. ye lah..maunye tetibe kena tumbuk ke..xpun tengah melompat2 tu, tetibe spek sy melayang ke..xke naya camni..terus xnampak pape..

Nak x nak, sy pun pegi la buat contact lens.. kalo contact lens yg biasa tu, xpe lah jugak..xde lah mahal sgt nak beli (plg murah pun, RM 20 je sepasang).. tp yg sy ni, nak2 ada silau..xpasal2 kena tempah..bila tempah tu,nak beli satu2 xleh..kena beli sekotak.. kalo kiri skotak, kanan sekotak, dah 2 kotak..harga pun da double..haiyyaaa...nak2 power mata ni dua2 berbeza..kalo power mata sama, jimat la jugak kos..huhu..

kali ni, sy amik contact lens [soflens] brand Bausch + Lomb.. amik yg plain kaler je..xde nye nak amik berkaler2 [walaupun ada gak berangan nak amik mata kaler hazel..muahahahahaha...] korang penah pakai x contact lens brand Bausch + Lomb? ok x brand ni?


Air pencuci lens ni pun sy amik brand yg sama..senang sket..sama brand..hehe..lens sy ni, utk pakai 15 hari je..bkn sbulan..dalam sekotak, ada 6 lens.. maknanya stok utk 3 bulan la..tp sy ni, bukannya pakai contact lens sokmo.. pakai bila nak main je kot..xpun bila angin rasa nak pakai lens ke, sy pakai la..hehehehe..

Lagipun, muka sy da biasa ngn spek..bila muka xde spek ni, terasa cam orang lain je..err..maksud sy, sy rasa cam tgk org lain je..bkn sy sndiri.. ngeh3..apekah ini ayat perasan?? oh tidakkk..kui3..

p/s: Korang pun mesti ada yg pakai contact lens kn? korang pakai brand ape ye? ok x?

Wednesday, January 19, 2011

Lolly Choc Chip Creammy Yummy Ice! Apa kebenda neh???


Salam..

Hehehehehe.. Ni menu ketiga yg sy wat dalam masa sehari.. Lolly Choc Chip Creammy Yummy Ice! Muhaaha..mcm2 nama ko reka ye cik lolipop eh.. :p

Senang je nak wat eskem ni..sejibik sebijik wa cakap sama lu, sama macam kat kedai..

Ni la hasilnya..


Xkeras sepenuhnya lagi sbnrnya ni tp sbb ayah da nk rasa, so kasi je lah.. tu psl kat tgh2 tu nmpak cam cair lagi..hehe..

Wat sikit je ekceli.. Sbb takut xde org nak makan.. Ayah ngn umi je yg mkn.. Sbb me now on training schedule, so xleh makan benda2 sejuk such as ice, tea etc.. So that badan a lil bit ringan n leh loncat2..hehehe.. [always semput ler..sbb slalu minum ais la ni..] Besides of that, kalo kita minum ais, xbgus utk kesihatan jgk.. Ada org ckp, leh mngurangkan kesuburan  (especially ppuan la).. Also, kalo kerap minum ais and afta tht, u jogging for almost 20 minit, so nothing happen to ur body system..coz lemak br je nak bertindak utk dicairkan sbb aktiviti jogging tu, tp tetibe benda sejuk da msuk lam tubuh.. so dia jadi beku smula..hehhee..[ari ni kita blajar bio ye.. ohh.. i truly miss my bio class.. T_T ]


p/s: Best gak wat eskem sndiri sbb kita tahu bahan ape yg kita guna..so xde la was-was sgt nak makan..hihihi..ada yg nak blajar wat eskem sndiri ke? next mission: eskem jagung ngn eskem vanila la plak..

Tuesday, January 18, 2011

Cheezy Sosej Lolly Roll~~


Salam..

Till now, persoalan ni bermain di fikiran sy.. Nape yis bau busuk ek? Nape yis a.k.a kulat yg ni kita makan? kalo kulat yg naik kat mknn tu, xpulak kita makan..sbb tkut sakit perut..tp yg yis ni, kita tercarik2 la plak utk wat roti.. hehe..kn3? any idea? kalo xguna yis tp digantikan dgn bread improver menjadik ke x ek? tp ari tu, sy ada tanya kak hana, dia ckp, bread improver tu bkn mybbkan roti tu jd kembang besar..tp sebaliknya akn membuatkan tekstur roti tu menjadi lebih lembut dan halus... (oooo...br tau..hehehe..)

Ekceli..sy xde la nk citer sal yis.. sy cuma nak tunjuk ssuatu je.. hasil air tangan sy sendiri..chewaaahh...ayah cakap, da leh jual kat hostel da ni..hehehehehehe.. *hepi**hepi*

Nak tau pe dia? ehemmmmm~~ [gaya baiki suara jap..]


Tadaaaaaaaaaaa...



Cheezy Sosej Lolly Roll - fuh nama..hahahhaa...cuba korang baca dgn laju..agak2 tergeliat x lidah? hehehe..

Caye x sy wat sndiri ni? hehe.. btul..xtipu..sy wat sndiri..dgn lebihan doh donut.. hahaha..kalu x caye, tgk roti ni sblm dibakar..


Hehe..malas nk sapu ngn kuning telur kat atas..that's y roti ni nmpak pucat je..

Ni lagi satu..sebelum bakar..


Letak sos cili..Kalo ade mayonis lagi best..

Dalam sosej tu ada keju sbnrnya..me belah n taruk cheese kat tgh2..but lepas bakar, me nampak cheezy tu da cair..huhu..


Amacam? Nampak sedap x? memang sedap pun... Hahaha..perasan2..len kali xmo beli da la roti ni sbb da tau cara nak buat..Hihi~


p/s: korang penah xwat roti ni mcm bentu bunga? yg ni my next mission..nk wat sosej bread dlm bentuk bunga plak..lepas tu nk wat bentuk love..hahaha..dlm ati ada taman,kan.. :p xdpt den nak lari..ngeh3..





Monday, January 17, 2011

Teka Teki Tekuk: Benda Apakah Berbentuk Bulat, tapi Ada Lubang Kat Tengah2??


Salam..

hihi..jom main teka teki tekuk jap.. benda apakah bentuk bulat tapi ada lubang kat tengah??

Hah..

tayar kete?

tayar motosikal?

Lolipop pun ade???

Bukannnnnnnnnn...Sume salah...

Jawapan dia:


Tadaa...


Donut Bulat Itu Menawan! Hehe.. Nama baru daa~

Donut.. Hahahaha..terlebey gelap la plak donut ni..gara2 grg dm minyak panas yg melampau la ni..smpai berasap kuali sblm goreng tu..gara2 lepas letak minyak lam kuali, terus g tgk tv..

Donut ni pun, sy wat sendiri gak.. [credit to Kak Hana]



Mula2, berdebar la jgk..asal donutku xmengembang neh..


Lepas 30 minit, br la nampak dia mengembang.. Macam2 bentuk donut leh tengok..ni main bedal je wat bentuk..xguna alat terap utk donut pun..hehe..



Sedapppppppp...lembut je..hihi..ada 12 biji..xsmpt 10 minit,tngk2 da tinggal 3 biji..tuan yg buat donut ni pun br smpat makan sbiji je.. bukan stakat ayah ngn umi je suke, malah kucing2 pun minat weh..tp diorg kene bahagi la..sutir donut = 6 ekor kucing..hahahaha...kedekut giler tuan punyer kucing neh.. :p

Korang suka donut x??

p/s: Donut mengembang xpe..jgn tuan yg mngembang suda.. Huuuu~ Pesanan utk diri sndiri.. T_T



Sunday, January 16, 2011

Ayam Berkepala Dua!!!


Salam..

Betulllll...xtipu..baru sy perasan, kat umah sy ada ayam berkepala dua.. dulu, slalu je kejar ayam tiap2 ptg (da xde mende lain nak kejar, kejar je la ayam..huhu)..skg ni, kejar biawak lak..ayam da xkejar..hahaha..ye la..kat sini ada biawak besar..slalu je nk ngap ayam sy..mane xhangin weh.. last2, ngn batang penyapu, sy kejar dia..padan muka...xleh nk lari sbb terperangkap dlm pagar..muehehhe..

Berbalik pasal ayam, mmg ayam sy berkepala dua.. xde ke Majalah Tiga nak mai dtg amik gmbr ayam sy ni? pelik bin ajaib ape..

xcaye?

Cube tengok gambar ni.. Sy amik 2 - 3 ari lepas..ms mule2 perasan yg ayam ni berkepala dua..


tengok, ayam ni siap tgk kamera lagi tu wooo~~

Haaa... caye x lagi???





P/S: Ekceli, ayam ni berebut tmpt utk mengeram telur da...hehe..da la sama2 itam, skali tgk, mcm ayam berkepala dua je kan? kui3.. :p tp mereka bukan ayam berkepala dua la..2 ekor ayam = 2 kepala.. :D



Saturday, January 15, 2011

Berangan Beraksi Cam Robin Hood~

Salam..

Ada budak tengah berangan nak jadi cam robin hood masa melawat castle kat nottingham hari tu..




Ada gaya x? hahaha...

Hehe..

Ekceli, sy memang suke memanah.. Tapi ntah camne, malas nak turun berlatih.. Tp xpernah lagi sy nk try memanah epal kat atas kepala.. hehehe..mana tau, epal yg target, tp dahi yg tertarget..kui3..



 Anda penah try memanah x? Bestttttttt... Fokus tu penting! hehe.. Jom try main!





Friday, January 14, 2011

Saya Gembira + Bangga Bila Dapat Kuar Dalam Newspaper tuuu~~



Hehehe.. Bangga sangat2.. Sbb sy salah seorang pengguna dan pemilik myvi.. Hehe.. Almost 3 years da guna.. So far memang dia xwat hal.. Happy betul la..

Ekceli, ni kete first love la kiranya.. First time dia kuar, da terjatuh chenta.. Tunggu punya tunggu, dia kuar SE.. Lagi la sy shuke bab2 sporty ni.. hehe..

Sy kasi nama kat kete ni my whitty white..Tapi ayah sy pnggil kete anai2..huhu..Da banyak da jasa dia ni.. Dengan dia, sy drive smpai temerloh (semata2 utk pektikel punye pasal)..Ngan dia jgk sy sampai KB alone (semata2 nak gunting rambut)..muahaha..macam la KB-KT tu dkt sgt.. Ada la dlm 100km lebih.. Tp selambe je balik utk gunting rambut.. Kui3..Tempat lain2? xpegi pun..sbb ayah xkasi..hehehehe..

Sy jugak join kelab kete myvi.. Nama kelab tu - KELAB MYVIANS! Da 3 taun da join.. Byk input sy dpt sal kete myvi dlm portal + kelab ni.. Sape2 yg berminat nak join, meh la.. Klik je kat link tu.. Free registration.. Kadang2, kelab ni wat konvoi, derma darah, sukaneka, family day.. Byk lagi la..otai2 myvi pun ada dalam ni..kalo kete kita ada problem ke, kita leh tye diorg utk dpt info.. hehe..

Kalo xsilap, perodua nak kuarkan kete baru,kan? Perodua Bezza.. Camne rupanya ye? tgk kat pautan.org, cam pelik gak la..stereng nmpak cam berpetak..pintu lak, cam pintu robot pun ade..hehe..sm2 lah kite tunggu kemunculannya,ye..-- apepun, myvi tetap dihati lah..phewittt..

K lah.. esok ada training lagi.. Weekend ni berderet je training.. Weekdays, selang sehari..Adoiyai.. Lenguh suda tubuh badanku.. :'(  Jom tidoo awal..zzzz...

Tata ols~

Lolipop's 1st GA! Result Announcement!

Salam..

Hehe..Mesti korang tertunggu2 result GA ni kan..Al kisahnya, sy nak suh bestfren yg cabut undi utk sy..tp masa gi kelas, terlupa plak nak bawak ketas undian tu.. Pastu, bila kat umah, hajatnya nak suruh chubby (kucing sy yg cabut - da terfikir 1 cara nak suh chubby yg buat..), tp malangnya chubby, lepas dapat ikan mentah, terus kuar umah jalan2..adoiyai..

Maka, terpaksalah sy sendiri yg kena cabutkan.. Tapi, sy xmo cabut cam biasa.. Fikir punya fikir, sy wat la macam kat bawah ni.. Hehe..


Nak tau keputusannya? Jeng..Jeng..Jeng... Jom kita goyang2.. Err..bukan goyang2 enul yer.. huhu..


video
Rasa cam buat popcorn pun ada adaa..Part yg popcorn melompat2 keluar tu...Hahaha...lenguh tangan main goyang2 camni..


Berdebar x?

Dup dap..dup dap..



Ayorkk.. Kita zoom sket nama tu.. Hehe..



TAHNIAH!!!


Kepada peserta yg berjaya, sila tinggalkan nama penuh, alamat dan jugak nombor telefon ye dalam masa 3 hari.. Kalo lepas 3 hari xde ape2 maklumat, sy akan cabut nama org lain plak.. Nanti nak hantar adiah dari UK.. bukan Ulu Klang.. Bukan jugak Ulu Kinta..Tapi United Kingdom tu.. keh3..Adiah biasa je.. Harap sudi terima ya!

Kepada peserta yg xberjaya, insyaAllah, next time, ada rezeki + masa lebih + duit nuffnang masyuk, leh sy wat lagi GA.. Idea da ade.. Cuma tunggu masa nak laksanakan je.. Bila? InsyaAllah..xtau lagi..hahaha..

Mekasih sume yg sudi join! Anda memang best!!!



Thursday, January 13, 2011

Saya Pun Rindu Mereka~~

Salam..

Yup2... Rindu sangat2 kat mereka..

Nak tau sape?
v
v
v
v
v


Anak sulung mama zharfan..
Sejak kecik lagi, mmg lihat dia mbesar..kenangan xleh lupa masa dia baby, dia pancut kencing masa nak pakaikan pampers..nasib sempat mengelak..hihi..ms duk kat uk ari tu, dia slalu manje2.. ajar dia buat aeroplane, main tampal2 sticker, kaler2 buku, kdg2 anta dia pegi skool..mlm2, bila dia ttido kat atas sofa, sy yg angkat dia naik bilik..kdg2, buatkan dia susu, goreng roti canai dan sbgnya..hurm..rindunya..

Ada lagi la...
v
v
v
v
v



Anak kedua mama zharfan..
Si kecik ni, ms minggu pertama sy sampai, mmg xleh nk sentuh..sbb xkenal kn..ms dia dtg UK, umur br brp bulan..jd dia xsmpt kenal sy..msuk minggu ke2 - ke3, dia da rapat.. da bleh panggil 'ni' kat sy..kdg2 dia suh sy dukung..bila abg dia minum susu, dia pun mintak jgk..kalo dia nangis, salah satu cara nk pujuk dia, ajak dia main lego..dia sgt suka ngn mainan kereta dan jugak 'puuuu' = train thomas tu..isk..windu nyer..



Ada lagi..
v
v
v
v
v



Pak sedara + mak sedara (mama zharfan)
First time datang UK, dpt melawat mak sedara sefamily kat sini.. Dan frst time jgk kiranya sy tinggal ngn org lain berjauhan ngn family.. bfore this, penah pun duduk ngn org jauh dr family.. paling jauh dan lama pun masa PLKN kt negeri 9.. kali ni, jauhnya beribu2 batu..tharu sgt, diorg sanggup dtg dari nottingham ke london smata2 utk amik sy kat heathrow airport.. dah la dlm keadaan cuaca sejuk, berkabus dan sedikit snow, diorg dtg jgk dgn kereta sndiri + anak2 yg masih kecil..nak2 lagi masa diorg bwk ronda2 london..dlm keadaan suhu -7 mbuatkan anak mereka demam.. selalu belanja makan..pizza, nasi ayam panggang kyber,kfc, restoran2 malaysia dan sbgnya.. masa nak balik ari tu, mak sedara anta kat airport..sedih, sayu, sume bercampur aduk.. thanx sgt2 utk semuanya..


Eh..Eh..
Ada lagi sorang..

v
v
v
v
v


Yg ni bukan anak mama zharfan, ye.. ngeh3..
Sape dia? cukup la tahu yg dia orang yg sentiasa mbuatkan sy gembira, geram, rasa nak sekeh2, , rindu, seorg supporter sy dan sbgnya.. keh3..




Satu Langkah Sebelum Keputusan Lolipop's GA Diumumkan!!

Salam..

Penat sangat semalam...tapi sy luangkan masa jugak utk print, gunting dan gulung nama2 peserta sebelum undian dicabut petang ni.. hehe..



Penatnya gunting ketas2 ni..banyakkk..




lepas gunting, kene gulung..adeh2..




Setengah jam da berlalu..tp cam xberganjak je neh..lambat nye sesi gulung menggulung..adoi...ada sape2 nk tolong sy gulungkan x ? hehe




Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...da siap!


Selepas analisis [chewahhh] dibuat, ramai peserta meneka jawapan kaler peberet sy seperti berikut:

                PINK  :  49               
PURPLE  :  6
BLACK  :  4
KUNING  :  2
PEACH  :  2
HIJAU  :  1
OREN  :  1

Nape ramai org teka sy suka kaler pink ek? heran2.. Nak tau jwapan kaler peberet sy tu? hehe.. Jom terjah entry yg sebelum2 ni.. Hoho.. Kalo xsilap, 2010 punya entry.. CLICK HERE!



amamcam? xcaye? tapi hakikatnya camtu la..


Bagi sesape yg jawapannya betul, anda akan dapat 2 undian.. Wohooo...


Nak tau keputusanya?



Tunggu esok yer!
Lepas training, sy balik update keputusannya.. sbb bukan sy yg cabut undi.. tp orang lain.. :)

Wednesday, January 12, 2011

Bila Terputus Oksigen Untuk Seketika..

Salam..

Pernah xterbayang, camne rasanya terputus oksigen utk seketika?? Fuh..Nauzubillah.. xterbayang rasanya.. Perit2..

Apa yg terputus oksigen nyer? hehehe...

Saya la..
tp bukan terputus oksigen ye.. Cuma xcukup oksigen.. Hehe..



Start ari ahad ari tu, masa petang sy da terisi dengan trainng utk taekwondo utk this coming tournament.. Everyday, every weekend, and every month until this may, sy kena training.. Huih.. xmustahil berat turun neh.. Ye lah, makan cuma sekali je.. Kalo sblm ni, makan 2-3x, ni da jadi skali.. Nak makan petang, da xleh..nanti xleh nk lari, loncat2, dan sepak2..cepat semput.. Nak makan malam2, masalahnya, lepas magrib, da dibawa ke alam mimpi.. kul 12 bangun utk smyg isyak, minum milo, update blog..then smbung tido balik.. luckily jugak, assighnment xde lagi..kalo da ada, xtau la camne..huaaa..

sy da lama xjoin tournament.. last tournament yg sy join was National Taekwondo tournament on 2003.. That was the last tournament.. lepas tu da xjoin da sbb both pergelangan kaki injured (almost for 2 months jalan terhenjut2).. dan jugak a liltle bit fobia actually.. masa tu kena lawan org yg da terror dan sy ms tu baru staun jagung.. skali kene hntam, senak tu.. lepas tu, terus fobia nak join..

Lepas da stop dr join mana2 ptandingan, sy da xserius da masa training (masa ni, badan da start naik sbb dr aktif sukan, terus jadi xaktif..)..ntah camne, utk kesekian kalinya bila jurulatih suh turun training utk tournament ni, sy turun.. xpe lah.. as long as for my good, y not kan.. mana tau, lepas ni leh slim balik..ngeh3..


p/s: Agak2nya, lepas training ni, sy turun brp kilo yer? hoho~



Godek2 Terakhir Sebelum Mendarat~~

[Entry Tertunggak! :p ]

Salam..

Sebelum MH 001 mendarat di KLIA, 2 - 3 jam sebelum mendarat, kami dihidangkan dengan menu makanan yg terakhir sebagai seorang penumpang.. huk3..


Apa yg ade ye..Jom skoedeng..teng teng teng..



Last meal before departure.. T_T




Yipppi... Nasi lomak tau.. da la perut ngah lapaq..hehe..




Sambal ikan bilis + udang woo... Sangat2 masyuk!!

Oh ye, ada kek tiramisu jugak tau! Saya makan sikit je.. Muak la.. Sebab sblm tu da baham nasi lemak + sayur goreng carrot... Nnti xpasal2 ada yg muntah.. Nak xnak, sblm terjadi pape, sy pun stop mkn tiramisu.. isk3..

Lepas ni, ntah bila lagi sy dapt naik flight utk long journey punyer..err..mungkinkah ketika berhanimun? muaahahahaha... :p







p/s: Lapar x tengok makanan macam ni pagi2 hari? hehe

Tuesday, January 11, 2011

Arhh.. Nak Tengok Citer Ni!!


Salam..

Masa kt UK, sy suka layan citer ni.. Ye lah..boring2 online, sy tengok la tv..hehe..Dan memang wajib, bila tibe time citer ni, sy da duk tercongok kat depan tv.. Lagi best kalo duk terconggok smbil ada makann kat depan utk dikunyah2..ngeh3..



Hehe.. Citer Charmed One..

Dulu kat malaysia, ade je kan citer ni.. cuma skng da xde da.. xtau la kot2 astro ada kot..sbb umah sy xlanggan astro..Masa citer ni ditayangkan kat msia, sy pun dpt tengok gitu2 je.. mmg byk la yg termiss.. tp ms kat uk, smpt la tgk episod2 yg xdpt tgk dulu..

Mak sedara cakap, dia tengok smpai abis season tu.. smpai sume charmed2 tu da tua2 dan ada anak cucu.. Fuh.. best2..




Last Contestants.. Sebelum Result Diumumkan!~


Salam..

Alhamdulillah.. Lolipop's GA da pun melabuhkan tirai.. Seramai 65 orang peserta yg sertai GA kali ni..ramai2.. hehe.. tp sorang peserta tpaksa sy reject sbb sy xdpt nak access blog dan profile dia... Link dan warna peberet sy pun dia xkasi..so camne sy nak key in data kan.. To that contestant, sorry byk2 ea.. Sy da mention nama kamu masa sy update list peserta ari tu tapi xde respon.. So, xdapet den nak nolong..huhu..

Ni peserta terakhir yg berdaftar..cewaah..

62        mummy alesya
63        ShAfiEYkA
64        LyNn'Azlina
65        Em's Family




Kalo sape yg nak cek peserta no 1 - 61, leh carik sini.. CLICK HERE!

Nak tau x jawapan untuk kaler peberet sy ape dia? hehehe... tunggu next entry yer.. sy nak analisis data jap.. brp org yg jawab betul ngn jawapan tu.. tp mmg ada la.. :D so, sape yg jawab betul kaler tu, dapat 2 undi..

Pasal xdapat follow blog kedua tu, sy da pinda pun syarat tu.. Sbbnya, xadil la bg org yg xdpt follow.. diorg pun mesti nak 2 undi kan kalo dpt follow.. Pasal pindaan ni, sy ada mention dlm entry sblmnya..


So, utk jawapan kaler peberet sy dan jgk sape pemenang Lolipop's GA ni, tungguuuuuuu tau~~ Dup dap dup dap.. hehe.. :)


Monday, January 10, 2011

LOLIPOP's GA Ditutup~

Salam..

Pada jam 11:59 pm pada 10/1/2011, dengan lafaz yang mulia, Bismillahirahmannirrahim, saya selaku penganjur Lolipop's Giveway dengan ini menutup secara rasmi dari mana mana2 penyertaan ke atas GA ni..

Keputusan undian akan dicabut secara manual, bukan melalui random.org!



Tunggu resultnya ye!

Wassalam~



~LoLiPoP 1st GiVeAwAy~

 * NI ADALAH POST YG TERLEKAT KAT PALING ATAS..hahaha*

Salam..

Alhamdulillah, setelah hampir 2 tahun lebih sy berblogging, ni kali pertama nak wat giveaway.. Harap2 ada la yg sudi nak masuk ye.. Huhu..


Syarat2nya mudah je.. Ikut je apa yg tertulis kat bawah ni..hehe..


1) Sila copy paste banner kat bawah ni (sidebar) dan buat satu entry/post tentang GA ni..Tajuknya semestilah "~LoLiPoP 1st GiVeAwAy~"






2) Jadilah follower kat blog ni.
    ~ Dunia Cinta Lolipop~
    ~ Lolipop & Contests~



3) Sape2 yg jadi follower kat kedua2 blog ni, maka anda akan dapat 2 undian.. Sape yg cuma follow 1 blog saja, maka 1 undian shj utk anda.. Jadi, jom jadi kedua2 follower.. Hehe..



4) Jawab satu soalan teka-teki.. Mudah je.. Kalau betul, dapat 1 undian lagi.. Soklannya:
" APAKAH WARNA KEGEMARAN CIK LOLIPOP? " (1 kaler je ye..sape jawab lebih, kira terbatal la..hehe)



5) Lepas jawab teka teki ni + da buat 1 entry tentang GA ni, sila tinggalkan jejak anda kat sini ye.. Anda cuma perlu tinggalkan komen macam ni je:

Bagi yg follow kedua2 blog:
" LoLiPoP, i da follow kedua2 blog u dan warnanya adalah ......"


ATAUPUN


Bagi yg follow 1 blog:
" LoLiPoP, i da follow 1 je blog u (~Dunia Cinta Lolipop~ / ~ Lolipop & Contests~) dan warnanya adalah ........" [POTONG yg mana TIDAK berkenaan]



5) Tarikh tutup penyertaan: Sehingga 10 Januari 2011 (11.59pm) dan masa tu, follower mestilah mencecah 87 org bg blog ni.. Kalo tarikh da sampai, tapi follower xcukup lagi, maka, GA ni akan dilanjutkan sehingga la cukup 87 org tu.. Tapi, kalo follower da cukup, tapi tarikh plak yg blom smpai lagi, maka GA ni akan diteruskan sampai berakhirnya tarikh tersebut..Jadi, jom cepat2 sertai GA ni.. :)




6) Hadiah? Seorang peserta yg bertuah akan menerima hadiah semestinya dari UK.. Jadi, kalo nak tau adiah ape, tunggu lepas sy balik nanti ye.. SUPRISEEE~~ Hehe..



Tu aje lah syarat2 penyertaan.. Ape tunggu lagi, meh la join beramai2.. Jangan lupa bgtau kawan2 blogger yg lain jgk ye.. Mekasihhh~~






Lolipop's GA: Few Hours Left~

Salam..


Mari mari adik kakok abe mok ayoh atok nenek dan sekalie semo.. Sapo hok dok tera lagi join kontehs ni, meh la tera. rugi weh kalu dok tera.. mano tahu tetibo kito jadi hok ttuoh.. teruh bulih hadioh dari UK.. eh.. lupo pulok, kito dok gali lagi dale perut beg adioh demo2..

Shut up no shut up (diam x diam - faizal ismail punye ayat), lagi berapo jam jah GA ni nok tutup.. sebelum ambo tutup denge rasmi, sapo2 hok nok raso tera kuiz ni, mari ah tera deh.. mano tau, ambo terbukok hati nok wi so lagi adioh ko.hehe..

Ingat, 10/1/2011 jam 11.59 male..

bereh blako deh! daa~

*************************************************************

Terjemahan:

Mari mari adik kakak abang mak ayah atuk nenek dan sekalian semua..Siapa yg xcuba kontest ni lagi, jom la try join.. Rugi kalo xtry.. Mana tau anda jadi orang bertuah.. Terud dapat adiah dari UK..Eh, lupa plak.. Sy xcari lagi adiah dalam beg..

Shut up no shut up,  lagi berapa jam je lagi GA ni bakal ditutup..Sebelum sy tutup dengan rasmi, siapa2 yg rasa nak join kontest ni, jom la join kontest ni bersama2..Mana tau, tiba saya terbukak hati nak tambah lgi adiah kepada para pserta.. Hehe~ Peace~
Ingat, 10/1/2011 jam 11.59 malam - Penyertaan last sebelum ditutup!

Bereh2!!


Related Posts with Thumbnails