Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 4, 2015

Penipuan Internet: Kena Bayar 2k Plus To Get The Postage Items. What The Hellll???

Assalamualaikum wbt..

Hehe.. Dah lama menyepi.. sekarang saya nak story satu kisah tentang penipuan internet.. This was happened to my friend..

Citernya bermula camni.. alkisahnya, dia kenal sorang lelaki dari New Zealand.. Nama Philips.. Ada anak sorang.. diorang kenal melalui internet la.. so si mamat ni duk la msg contact my friend ni.. sampai satu tahap kononnya dia nak kawen dgn kawan saya ni..

my friend asked my opinion pasal ni.. and of course, saya tak bagi kawen.. haha.. jahatnya saya..tapi saya fikir untuk kebaikan kawan saya.. kenal x sampai sebulan..jumpa pun tak..tetibe nak kawen.. come on la..what the fish! dah la foreigner.. ntah sendiket ape dia nak tipu..kan3..

so, i asked my friend to beware with that guy coz i can smell something fishy there.. so my friend dengar nasihat tu..dia just berkawan but at the same time dia try jugak la dapatkan details2 tentang lelaki tu..

until one day, my friend dapat phone call dari no 014.. diorang cakap dari Inter Cargo KL..caller tu org perempuan melayu.. so, dia cakap ade orang dari new zealand hantar barang dekat kawan i..but to have this item, my friend kena bayar rm2500 camtu.. what the hell? that girl suruh kawan saya bayar thru akaun dan yg suspicious nya, individual akaun, not company akaun..

my friend of course lah refuse to pay.. xde angin xde ribut nak bayar 2k plus camtu kat xtau sape2.. so, my friend bgtau la that girl, biar dia gi amik sendiri barang tu kat KL since dia akan turun KL weekend ni.. tapi girl tu xnak..dia cakap tu langgar polisi lah apa lah.. nampak sangat kan tipunya kat situ..

my friend pun risau la.. so dia tanya saya camne..

then, i told her about sindiket penipuan ni.. modus operasi nya sama.. then saya check jugak pasal InterCargo tu.. dan apa yg saya jumpa adalah intercargo tu xde kat KL.. HQ dia kat bintulu.. Seeee??? Dah terjelas kat situ penipuannya..

so, saya dah suruh kawan saya jangan layan any calls or whatsapp or anything from that guy or even mana2 yang mintak duit camtu.. in case kalo diorg still kacau, saya suruh dia wat report polis je..

Come on Malaysian, jangan cepat percaya dengan orang yang kita tak kenal.. Just beware dengan apa yang anda lakukan dalam dunia cyber.. Saya belajar cyberlaws dan saya tahu betapa banyaknya masalah yang ade dalam dunia cyber especially kes penipuan (besides, my research also berkaitan penipuan dalam dunia cyber)..

So, kalau korang pernah dapat kes camni, just ignore dan kalau benda tu mengganggu, buat la report polis.. ok?

Beringat-ingat sebelum kena..
Sediakan payung sebelum hujan..

JUst my 2cents! ^_^



Friday, April 17, 2015

After A Year~~

Assalamualaikummmm...

Ya Allah.. rindunya nak berbelog lagi.. setahun menyendiri..ni baru nak muncul.. hahahahaha... bukannya tak nak berbelog, tapi kekangan masa yg membataskan saya untuk berbelog..

Agak-agaknya, ada lagi x reader2 saya dulu?

Sob3..

Maafkan saya buat kalian semua.. kembalilah padaku semulaaaaa.... meh la baca blog ni lagi..hihi..

InsyaAllah, ni intro pertama selepas setahun berlalu.. kita tunggu next post la plak ea..

Thanks for viewing and reading!!

Muah!




Thursday, April 3, 2014

2x Pakai Dah Hilang!!

Assalamualaikum...

sabun ketiak oh sabun ketiak.. saya xnak cakap panjang..ada dalam kelas ni..hahaha..so meh baca testimoni salah seorang customer saya..

Baru 2x pakai..dah nampak hasilnya.. Wah!


Sape nak? Jom order dengan saya cepat2 sempena Promosi Bulan April!! Banyak jimat maaa~~


Sabun Ketiak?? Ape tuuu??

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar sume?? Hehe.. Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik dah 3 minggu dah saya kat Shah Alam.. *sigh* rindu sangat2 kat Terengganu.. Bukannya apa..dah tu buah ati duk kat sana.. of kos la rindu.. Ayah umi..kecheq..junior..dan of kos la Mr.Didi saya.. hihi.. (boleh pulak dia msg sy tiap2 ari suh balik trg cpt2..bosan katanya tanpa saya..haaa...baru tau camne rasanya bila duk jauh..kan3)

Di sebabkan saya dah sambung belajar skrg ni, maka aktiviti membakar kek terpaksalah saya hentikan.. Takkan nak suruh Mr.Didi saya buat kek kut? even dia bleh buat je sebenarnya.. tapi alatan apa sume duk kat umah...terpaksalah hold dulu kek tu..haish..

Nak tak nak, saya kena cari alternatif lain untuk tambah side income.. yeah.. and here we go..

Have you ever heard about Marine Essence??

Ada orang panggil sabun ketiak.. sebabnya..sabun ni leh cerahkan ketiak2 yg sedikit gelap..hihi..xcaye? try la..

Sape2 yang ada masalah kulit amatlah dialu-alukan untuk mencuba..

* Masalah gatal2 pada badan
* Masalah parut jerawat pada badan / muka
* Kurap
* Panau
* Daki di leher
* Hitam2 di ketiak dan celah2 paha
* Masalah tumit kaki kering
* Melembabkan kulit

Sabun ni diperbuat daripada Garam Buluh, Aloe Vera, Ekstrak Teh dan sebagainya.. Jangan risau..xde bahan kimia.. Even kulit allergic macam saya ni pun boleh je pakai..

Kesannya, InsyaAllah anda akan dapat lihat hasilnya dalam masa 3 hari hingga seminggu (bergantung pada kulit)

Nak cuba? Jom.. Sekarang ni saya buat Promosi Bulan April.. Kenapa mesti bulan April? Sebab bulan April adalah bulan Anniversary sy dengan Mr. Didi yg ke* *tetttt* rahsia..haha..


PAKEJ 1:
BODYWASH + SHAMPOO




PAKEJ 2:
PEMBELIAN 1 KOTAK (3 ketul) & KE ATAS



Cepat.. Grab this chance!!
PM sy utk keterangan lanjut..

WhatsApp: +60109296420

Serius, sabun ni macam pisang goreng panas!!

p/s: By the way, kalo nak beli seketul2 pun boleh.. xde hal..xsemestinya kena beli sekotak.. cuma kalau beli sekotak, lebih jimat.. Dapat diskaun dan free gift tau! ^_^





Thursday, March 27, 2014

Pesanan Buat Cik Abe Jiran Sebelah..

Hehe..

Ni mesej ringkas daripada Cik Adik Manis jiran sebelah umah.. haha.. kelakar pun ada.. kui3..



Translation tulisan:



Daripada:
Cik Adik Manis..

Kertas kuning:
Assalamualaikum cik abg2 sekalian..kan kemas nampaknya kalau selipar2 tu disusun..sedap je mata memandang..so, susun selipar tu, ok..

Kertas Hijau:
Ha..lagi satu..jgnlah buang puntung rokok tu di depan rumah..please.. =)

Jawapan drp Cik Abe Jiran Sebelah:

Waalaikummussalam..

Kasut..
Terima kasih kerana sudi menegur.. InsyaAllah kami akan perbaiki kesilapan ini..

Rokok..
Berkenaan hal ini, rakan serumah yg tidak merokok telah memberi nasihat, tetapi tidak begitu dihiraukan..

Minta maaf...

Yang Terakhir..

Assalamualaikum wbt..

Asyik on off je sekarang ni..Hehe..Maaflah..xsempat nak update blog lately..bizi dgn kehidupan baru..hehe..

Apa yg terakhir nya?

Yg pasti..ni bukan entry saya yg terakhir.. kompem! Mana mungkin saya lupakan dunia penulisan.. melalui penulisan la sy meluahkan perasaan..merepek merapu meraban apa semua..

so..apa yg terakhirnya??

Hehe..mungkin ni yg terakhir buat saya sambung belajar kut..alhamdulillah..rezeki saya dpt sambung master..walaupun sy apply main2 je..ye..2 tahun tinggalkan alam pengajian mbuatkan otak sy beku..tapi tu lah..mungkin dititipka  rasa nak sambung lagi..so apply..dan rezeki bpihak pada saya..sambung je la..cuma..yg terakhirnya..mungkin ni yg terakhir buat saya sambung belajar sebagai seorang single mingle.. hahahaha..

pejam celik..hanya selangkah je lagi saya nak kejar perkataan DR. kat depan nama saya..ye..niat tu memang ada..tapi bila difikir2kan..xmungkin sy akan sambung lepas abiskan master ni..dgn umur yg smakin bertambah..mungkin dh sampai masanya utk saya fikirkan utk bkeluarga.. ke guane??

InsyaAllah..jika xde aral..tunggu je lah announcement dr saya..cuma x tahu lah bila..hahaha..mungkin tahun ni..mungkin tahun depan..sesungguhnya, kita hanya merancang..Allah jua yg menentukan..

Doakan buat saya ye..




Thursday, March 20, 2014

My New Come Back

Assalamualaikum wbt..

Ya Allah..dah berhabuk bersawang dah rupanya blog ni.. kekangan waktu, ketiadaan internet access yg sesuai membataskan keaktifan saya dalam dunia blog..

Alamak..termerapu plak..Apa khabar teman2 saya sekalian? Sihat? Hehe..saya x sihat..demam..batuk..dalam masa x sampai 2 bulan, 3x saya demam panas yg teruk..

perkembangan terkini saya..saya sekarang ni dah sambung belajar semula.. hahaha..unbelievable betulla..2 tahun saya tinggalkan alam belajar..boleh plak tersambung kembali belajar ni..huhu..

Mungkin ni pelajaran terakhir sy sbg seorang single..kui3..sekarang tengah kumpul duit..banyak rancangan dalam list-to-do utk next year punye..hehehehe..

duit oh duit..

nanti saya ada nak share suatu benda..

tunggu next post dari saya tau..oh yeahhh..

I'm back!!!




Related Posts with Thumbnails