Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, July 22, 2013

Rindu..

Sabo je la duhai hati....


Xde mood nak menaip..

Tuesday, July 2, 2013

Antara Kek & Training..

Salam..

Lamanya saya xupdate.. seriously saya tsangat bz..sampai kena admitted dlm wad tuuu...huhu...

skang ni da bertambah bizi..nak2 lagi full training da stat..dgn bisnes kek lg..xpe..rezeki..jangan mengeluh..pesan mr didi..huhu

baru jap td dpt call dr customer..nk order kek utk majlis..dkt 100bj lak yu..ya allah..sempat ke? Da la nak ari kamis..ari kamis tu jgk sy da stat exam..nak x nk lps training mlm ni baru saya wat..

dan kali ni..nampak gayanya tpaksa amik pkerja la..hahaha..nasib baik ade volunteer..alhamdulillah..

Ada sape2 nak order kek dgn sy? Hihi..tempahan utk raya masih lg dibuka..huhu..

jom siap2..nk kuar cari barang..ptg dan mlm ni lak full training..yeahhh...penattt...tapi saye sukeeee.....hehe..



Friday, June 7, 2013

Dont Get Me Wrong..

salam...

hehe..lama giler x post new entry.. bz sket lately..

bercakap pasal chambering ni..sape yg xnak wat,kan.. even me.. 7 tahun kut me belajar law..xkan me nak sia2 kan peluang yg me ada.. it's nonsense for me kalo amik law tp x jadi lawyer..kalo xnak jadi lawyer, baik xyah amik law awal2 lagi.. ye dak..

cuma..buat masa ni, saya xleh nak wat chambering lagi..dan ni semuanya disebabkan LPQB tu la.. bila ntah diorg nak lepas.. im the third batch of law degree holder but still LPQB xluluskan lagi utk kami wat chamber.. walaupun LPQB xlulus lagi, x bermakna our degree xde recognition tau.. MQA or even JPA sume nya da settle.. yg masih dlm pemantauan adalah LPQB yg dihandle oleh malaysian bar..

so, jangan la fikir bila sy da tlibat dgn bisness, sy da xnak wat chambering.. no no no.. cuma buat masa sekarang sy akan fokus pada bisness je la.. da tu nk wat chambering xleh.. nak keje kat legal firm kat k,trg as a paralegal cuma nak bayar rm500.. sorry to say.. better sy xkeje kat firm kalo camtu..

cuma saya xtau sampai bila la nasib saya utk xleh wat chambering ni berakhir.. eventhough amik law dlu bkn my first priority tp skang ni mmg law tu da jadi darah daging saya., i mean da 7 tahun kut blajar..dan bila sy da ade keje tetap nanti, mmg sy nak sambung master dlm bidang law..semuanya pasal law law and law..

saya berharap...semua ni berakhir dgn cepat..

saya nak amik chambering..

saya nak jadi lawyer..

saya nak defend org islam..

saya nak berjaya.. demi Islam..

saya...........nak kawenn... kui3.. :p

sekian..


Friday, May 31, 2013

Hikmahnya Yg Tersembunyi..

Salam..

Alhamdulillah..bulan May semakin ke penghujungnya.. lepas tu akan masuk bulan jun plak..planning saya masih banyak..xtau srmpat ke x ni..huhu..

Berakhirnya bulan may bermakna genaplah 15 hari saya bekerja sendiri..usahakan bisnes sendiri.. ada kawan bertanya, x menyesal ke? Belajar law 7 tahun tapi last2 xleh nak buat chambering..saya hanya mampu tersenyum..

Ye..kadang2 penah tdetik..saya ada diploma holder dan degree holder dlm bidang law..tapi knp sy xdapat buat chambering..knp saya xleh jadi lawyer..sia2 je belajar 7 tahun.. da la bidang keje utk law department ni terhad kat area sini..saya nk keje kat luar negeri, ada org x lepaskan lagi..xpe2..nti sy nak kawen dgn org jauh..xkira aaaaaa....haha..

Walaupun pernah tdetik mcm tu, tapi saya tau semua yg blaku ada hikmahnya.. Sy hanya mampu mhadiri temuduga yg bkaitan dgn law dkt area sini je..skop kerja sy terhad..tapi sy xpernah menyesal..sebab saya tau kelebihan diri saya dkt mana..jd sementara sy tunggu kerja tetap, saya akan gunakan kelebihan yg ada dlu buat sementara waktu..

Bincang punya bincang, fikir punya fikir, akhirnya saya amik keputusan utk berbisnes..

Genap 15 hari sy berbisnes, alhamdulillah..rezeki yg masuk mbuatkan sy tsenyum.. rezeki Allah ada di mana2.. yg penting kita kena usaha utk mdapatkannya.. sy mungkin xdpt buat chambering lg buat masa skrg tapi x bmakna sy xleh survive.. yg penting sy kena cekal dan tabah..

Dan insyaAllah bln 6 ni saya akan start jadi assistant coach lg dan juga team manager bg taekwondo dan karate.. skang ni sy kena susun plan baik2.. bila masa utk sy buat kek lg, utk biskut lg, utk training lg, utk conduct kls lg, utk jual beli jersi lg..

dan ye..skang ni pun sy da bkerja 25jam sehari..oh..penat..mmg xyah ckp yg tu..tapi sy hepi sbb sy dpt duit sendiri hasil titik peluh sndiri..

Terima kasih ya Allah..atas kurniaan dan rezekiMu ini....

Jom like page saya: https://www.facebook.com/pages/Diannie-Enterprise/111644769020268?refid=17

Mekasih... ^_^

Sunday, May 19, 2013

Our First Asset!!

Salam..

Alhamdulillah.. syukur.. permintaan terhadap kek coklat saya da semakin bertambah..setiap hari ade tempahan..

Dan hasilnya, tadaaaa.... hihi..



Ni asset pertama kitorang di Diannie Enterprise.. hasil jualan kek2 dan lepas tolak modal ape sume..akhirnya saya dapat sutir oven baru..wahahaha...bangga siot...besar kut oven ni.. lagi besar dari sebelum ni..huhu..

Pas tu, mula la sy memasang angan2 masa duk beli oven tadi..(okey..oven ni br je beli jp td..hehe)

Me: "yang.. lepas ni nak beli tv yg baru yg jenis nipis tu.. lepas tu nak beli kamera yg mcm dslr tp bukan yg jenis besar gedabak tu tau.."

Mr didi: "xde2.. yg tu masuk wishlist suda.. lepas ni dpt duit, kita kumpul utk masa dpn kita.."

Me: "alaaa....tv dan kamera tu pun utk masa dpn jugak ape.."

Mr didi: "xleh..kita kena kumpul dulu..banyak lagi kita nk guna duit utk masa dpn..bila da ade lebihan nanti, baru kita beli barang2 tu sume..okay?"

Me: "ala....xpe la..i'll buy those things from my part la..ur part, awak simpan la utk ms depan kita..hehe..aci x?"

Mr didi: " ish budak ni..degil betulla.. xleh la..nanti kita buka akaun sama2..1 akaun awk..1 lg akaun sy.. tapi kita akan simpan duit hasil yg kita dpt ni sama2 kat stu.part awak, dlm akaun awk..tp part sy dlm akaun sy.. tp dua2 xleh guna sesuka hati je duit kat situ..okeh.. dah..xyah byk ckp..kita dahulukan yg pnting dulu..tv dan kamera tu bknnya penting sgt pun..awk da ade tv dlm bilik..enset awk tu pun da canggih da.. so fullstop for right now..no tv..no camera..okay sayang?"

Me: "alaaa....ye la ye la....br nk berangan nk tgk tv baru.."

Mr didi : "sy memang suka putuskan angan2 org pun..haha.."

Me: " urghhh....."

Serius...terbantut angan2 saya utk dptkan tv baru.. arghhhh..........

p/s: Ni baru masuk part kek.. belum lagi masuk part jersi, kain batik & sutera terengganu, gelang & rantai mutiara dan jugak madu.. huhu.. coming soon: new product will be released soon..

Thursday, May 16, 2013

Hari Yang Memenatkan..

Salam...

Last few days (almost 8 days actually), saya terlibat dengan sukan hoki.. Di sebabkan pagi petang siang malam saya kena berada di padang hoki, maka tempahan kek pada waktu tersebut terpaksa dipostpone..

Tapi, syukur Alhamdulillah..tempahan jersi masih lagi dapat diteruskan walaupun saya tengah bizi..hehe..

Thanks dear for always supporting me.. lepas dia abis je kelas, dia la yg settlekan urusan jual beli dan pos jersi baju kat customer.. lepas settle urusan jersi, dia datang ke stadium hoki utk temankan saya wat kije.. haha..even saya kat tengah padang, dia ada je kat stadium tu.. Bila saya kepanasan dan keletihan, dia bawakan saya air mineral yg sejuk itu.. kui3..

Dan Alhamdulillah, hari ni kami lancarkan produk kek terbaru kami..hehe.. syukur.. dapat feedback positive drp customer.. segala penat lelah hilang bila dpt feedback positif camni..

Jom la try kek terbaru kami..hehe.. hanya di Diannie Enterprise..

P/s: maybe lepas ni kne beli oven baru kut sbb api bawah da xmnyala.. haish..sabo je la..tpksa guna duit partnership kitorang..adess~~

Monday, May 6, 2013

He is my....

Here we go..

He is my bestfriend..
He is my friend..
He is my teammate..
He is my partner..
He is my enemy..
He is my big bro..
He is my little bro..
He is my soulmate..
He is my mate..
He is my heart..
He is my lover..
He is my everything..

And he is..

My mr.Didi..

Hahaha..

Im missing him.....alot....*sigh*

Friday, May 3, 2013

Seiraskah Kami??

Salam..

Da lama x update blog ni..hehe..nak wat camne, masa agak semput.. dgn bisnes lagi, family lagi, cinta hati lagi..oppssss...haha..

Camne semua? Da ready utk mngundi? Jalankan tanggungjawab anda sbg seorang rakyat ye.. kali ni sy btul2 eksaited nk mngundi..maklumlaa..utk kali pertama katakan..

Mr.didi pun mngundi jgk..dia lagi best..dpt free pegi balik tiket flight..ohh..jelesnye saye..nape saye x dpt duit minyak free utk sy balik mngundi..sob3..

Sebut pasal mr.didi..sy tkedu jugak ni..ade org tegur muka kami seiras..malah ade org ckp kitorg macam adik beradik..huarghh..biaq betoii...nampak seiras sangat ke? Hahaha..ntah2 jodoh sy kut? Aminnnn...

Apepun, hanya doa yg mampu dipanjatkan..semoga hubungan ini kekal sehingga kami disatukan..errr...hahahahaha...xleh ke nak berangan2 camtu? :p

Ok dear..lets serious with our biz from now on..for our future life jgk kan.. hihi..

Tatata~

Sunday, April 28, 2013

Missing him..So much!!

Dalam damai malam, tetibe teringatkan si dia..

Rindu...........


Mr. Didi, I miss u..and i wish u were here.. T__T



Saturday, April 27, 2013

Kek Coklat Moist dgn Kepelbagaian Saiz!!

Assalamualaikum...

Apa khabar semua?? Maaf sebab da lama xupdate blog ni..  Hehe..

Kali ni, saya ingin memperkenalkan kek handmade sendiri..

Apa lagi kalo bukan,,,,

MOIST CHOC CAKE!!

Kek ini terdapat dalam kepelbagaian saiz..

1) Saiz S (3x3)



2) Saiz M (4x8)



3) Saiz L (8x8)



Jika anda berminat, anda bleh pm kami di FB dengan LIKE page kami, DIANNIE ENTERPRISE ( https://www.facebook.com/pages/Diannie-Enterprise/111644769020268 ) atau;

Hubungi / sms kami di talian: 0109296410 / 0109296420

InsyaAllah, kek ni betul2 moist..

Dan utk Hari Raya yg akan datang, saya dah pun buka untuk tempahan pre-order.. delivery hanya di sekitar kuala terengganu sahaja.. hehe..

Jom try kek saya plak.. ^__^



Thursday, April 25, 2013

Posisi Tidur Suami Isteri

Salam...
Saya tertanya2 la jugak, suami isteri ada posisi jgk ea masa tidur? Maksud saya, dari segi kedudukan kiri dan kanan?

Tengah menggedik duk cari posisi tidur tu, tjumpalah gambar ni...

Skang baru tau, rupanya isteri tidur belah kiri.. bila difikirkan semula, betul jugak,kan.. isteri kan drp tulang rusuk kiri adam.. hoho..

Camne la ghupe saya nanti ye..da la tidur 360º..muahahaha...melayang2 la org yg tidur tepi saya nanti..

Peace mr.didi! :p

Saturday, April 6, 2013

It's A Year!!

Salam..

Pejam celik pejam celik, da lepas da 4.4.2013.. x sempat nak update post masa tu sebabnya ari tu saya ngah sibuk utk ke Melaka.. skang ni pun saya ada kat Melaka..hehe..

Apa yg specialnya tarikh tu? Xde pape yg special pun.. cuma bagi saya, tarikh tu bmakna genap la setahun sy dan mr didi menjadi teman.. haha.. teman istimewa? Xde ah..teman tapi mesra je..kui3..lalalala... :p

Apapun, walau apapun yg mendatang nanti, semoga kami terus kuat utk menghadapi semua dugaan tu.. ye.. kami harus tabah dan kuat.. InsyaAllah..

Doakan utk kami ye..
Dan juga,

Teruskan support kami dan bisness kami.. hihi..

Sile LIKE page kami kat FB: Diannie Enterprise..

Tq..

Memperkenalkan, ni la mr didi sy.. huk3.. yg kaler pepel tu.. :p

Saturday, March 30, 2013

Camno nak wat Minit Mesyuarat??

Salam..


How to re-open the unactive club?

Huarghhh... camnooo nak wat???

hahahaha...

buat AGM.. then buat minit mesyuarat..then buat surat ke HEPA..

Nak contoh minit mesyuarat??

Ni ha... Den jumpa kat blog orang.. Credit to her.. CLICK HERE




SEKOLAH ........................................................................................................................

CONTOH FORMAT

MINIT MESYUARAT...................................................... BIL  ………/TAHUN......………..

Tarikh                                      : ...........................................................................................................................

Masa                                       : ...........................................................................................................................

Tempat                                    : ...........................................................................................................................

Hadir                                       : ...........................................................................................................................
(senarai nama ikut kekananan )

Hadir Bersama                      : ...........................................................................................................................
(senarai nama ikut kekananan )

Urus setia                                : ...........................................................................................................................
(senarai nama ikut kekananan )



1

PERUTUSAN PENGERUSI
1.1.         

                                                                                         Tindakan:           

1.2.

                                                                                       Tindakan:           

1.3.

                                                                                                       Tindakan:           



2

PENGESAHAN MINIT MESYUARAT
2.1.

                                                                                                       

2.2.

                                                                                       

2.3.

                                                                                                     

3

PERKARA-PERKARA  BERBANGKIT:
3.1.
                                                                                                       Tindakan:           

3.2.

                                                                                       Tindakan:           

4

PERKARA-PERKARA BAHARU
4.1.
                                                                                                       Tindakan:           

4.2.

                                                                                       Tindakan:           

4.3.

                                                                                                       Tindakan:           

5

HAL-HAL LAIN
5.1.
                                                                                                       Tindakan:           

5.2.

                                                                                       Tindakan:           

5.3.

                                                                                                       Tindakan:           
6          PENUTUP
            6.1
           
            6.2

            6.3


Urus setia ( nama agensi/bahagian/unit)


Tarikh (tarikh minit mesyuarat disediakan)



  Disemak  oleh,


  ……………………...............................………                            
(                                           )
              Pengerusi




Haaa...minit mesyuarat dah ade..ape lagi..sile siapkan cepat wahai cik lolipop oiiii~~





Dengan Lafaz Bismillah....

Salam..

30 March 2013.. Tepat jam 1 pagi:

Sorang di Gong Badak..
Sorang lagi di Kuala Ibai..

Dengan lafaz Bismillah..

Kami memulakan kerja kami..perancangan kehidupan kami utk masa depan.. Untuk kali ni, kami terpaksa bergerak lebih agresif.. dua2 harus bekerjasama walaupun berbeza tempat..

Semoga Allah permudahkan urusan kami..

Kawan2..

Tolong doakan juga ye..
InsyaAllah...

Terima kasih atas sokongan semua.. ^__^

Semoga usaha ini membuahkan hasilnya nanti..







Thursday, March 28, 2013

Our Future Planning : In Progress

Salam..

Ye..semakin hari, kami memikirkan tentang masa depan kami.. nak2 saya ni... nak cari keje kat KL..hurmm..banyak benda yg nak kena fikir...pasal family apa sume..

Tapi pilihan utk keje kat sini, tersangat lah terhad.. nak kata sy demand keje, agak2 la kut kalo cuma nak bayar gaji rm500 je..da la tu keje kat law firm.. sy ada diploma..ada degree jgk..walaupun sy xleh nak wat chambering lg, at least sy ada diploma law...xkan nak bayar gaji rm500 kut..

Lecturer kesayangan sy pun xkasi sy trima keje tu..melampau sangat katanya..lagipun, sy pun memang xmo terima.. da la keje berat..puii..

So..beberapa ari lepas, sy dan mr didi ade berbincang la pasal masa depan ni.. especially saya la..yg xde keje tetap skg ni.. ye..memang sekarang ni kami tengah cuba mengusahakan perniagaan bersama.. duit yg kami perolehi tu, kami akan kumpul..xkan guna melainkan utk masa depan.. nak tau perniagaan ape? Hehe.. sila la add page kami kat fb: "Diannie Enterprise"

Tu pasal perniagaan kami..

Ni plak pasal saya..dan jugak pasal dia..

Setelah berbincang dgn dia.. InsyaAllah lepas ni saya akan cuba utk conduct kelas taekwondo sendiri..dan semestinya dibantu olehnya..hehe..sy ajar pattern..dia ajar sparring.. tu planning kami la..

Dan dia plak, InsyaAllah akan conduct kelas memanah sendiri.. dan akan dibantu oleh saya stakat yg termampu..InsyaAllah..apepun kelas memanah ni masih dlm proses..dia tgh siapkan proposal ape sume..

Hasrat kami ni dah disuarakan kat pegawai sukan kami..memang dia support abis la rancangan kami ni..dan InsyaAllah, dia akan tolong kami..nak wat camne...kami bduakan anak buah dia..hihi..

Andai ada rezeki nanti, mungkin kami akan ditempatkan kat tempat yg sama..kat sekolah yg sama..satu utk kelas taekwondo..satu lagi utk kelas memanah..tp ni semua msih dlm prancngan..moga2 menjadi realiti la nanti..insyaAllah..tahun ni jgk..

Ye..
Lepas fikir punya fikir...
Kami harus kumpul duit da mulai sekarang.. demi masa depan.. mana tau, andai satu ari nanti kami dijodohkan utk bsama, buleh la kawen..hihi.. tahun depan maybe?? Doakanlah ye.. moga ikatan kami ni kuat... moga kami semua dapat tempuhi badai yg melanda...moga kami diberi tahap kesabaran yg tinggi..

Apapun..semoga cita2 kami ni tercapai..sorg ngajar taekwondo..sorg ngajar memanah..haha.. kalo dpt anak nanti, dua2 wajib kene join.. *cett..berangan lagi*

Korang suka dan berminat utk belajar memanah atau taekwondo? Kalo korang duk area k.trg, jom lah join kami.. hehe..

Monday, March 25, 2013

Madu Lebah Asli.. Anda Suka Madu?? Madu Lebah ye.. Bukan diMADUkan..huhu

Salam..

MADU... ada manisnya madu.. ye la.. manisnya madu bila kita makan.. tapi pahitnya madu bila diMADUkan.. betul x? huhu..

“Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Tuhan) bagi orang-orang yang berfikir,” – Surah An-Nahlu, ayat 68 dan 69.

Ada sesiapa kat sini yang mengamalkan pengambilan madu lebah x? setiap pagi dan setiap hari? ye..semua tahu khasiat madu..betul x?

Atau..

Ada x kat sini yg menggunakan madu dalam penyediaan makanan seperti kek dan biskut? hehe.. saya guna madu..bila saya nak wat BISKUT CORNFLAKES MADU.. hoho..

Buat semua..



Andai nak dapatkan MADU LEBAH ASLI, leh la contact saya.. InsyaAllah, harga adalah berpatutan..
- email: diannieyummies@yahoo.com ; wanniesmile@gmail.com
- FB : sile like page "Diannie Enterprise"
- msg / whatsapp : 014-2268226

InsyaAllah.. ni madu asli..

Free delivery / pick up utk sekitar Kuala Terengganu..

Terima Kasihhhh~~





Friday, March 22, 2013

Kuih Terang Bulan.. Apa Tu?

Salam..

Semalam, macam biasa training la petang2 tu.. tapi semalam, training abis awal sket...sebabnya....

Nak wat camne..ade orang nak g pasar malam...hahaha...xpasal2 anak buah tlibat sama..kah3..

Lepas training tu, tunggu mr.didi abis training dia jap..kbtulan, dia pun nak g pasar malam jgk..bkn nak beli ape pun sbnrnya..just nk tengok suasana pasar malam je..hehe..

Kitorang pun gerak bsama2 ke pasar malam tu...dgn kawan2 yg lain jgk la...

Masa duk tawaf pasar malam tu, kitorang singgah la kat gerai yg jual apam kapit..haa...kenal x apam kapit tu mcm mana? Ala..apam kecik2 tu..lps dia letak inti kaya, dia kapit..or..kepit..hehehehe...cam tu la ghupe nye..bleh bayangkan x? Hihi

Mr.didi lak cakap dia nak beli kuih terang bulan.. tercengang jap saye..kuih ape tu? Xpenah dengar pun..

Dia pun tunjuk ke arah kuih tu..

"Ni la kuih terang bulan.." katanya..

Sy tergelak..ouh...baru ku tahu..kuih apam balik tu namanya kuih terang bulan kalo kat tempat dia..hahaha...

Tapi, katanya kat tempat dia, kuih ni lagi besar...dah tu murah je..rm1.50 sekeping..kalo kat sini, da la kecik, harga lak rm2.00-2.50..mahal2..omel nyer..tp rasanya lebih krg je..

Haih mr.didi...sempat lagi ye duk mngomen dan bandingkan harga..

Sabo je la den..

P/s: sedapnya makan kuih apam balik yg panas2..nyum3..

Thursday, February 28, 2013

Bila Cinta Kami Diuji...

Salam..

Langit x selalunya cerah.. tengok 2-3 menjak ni..hujan je memanjang sampai banjir tu.. huhu.. begitu jugak kami.. dalam bergelak ketawa, ada kalanya dugaan tu datang.. cuma, kali ni dugaan tu besar sket..sehingga dua2 org menangis.. hoho..lelaki menangis dgn cara lelaki, perempuan menangis dgn cara perempuan..

sakit hati? xyah cakap la.. memang sakit hati.. kadang2 timbul rasa dendam.. haha.. ni bahayanya saya.. bila mula ada rasa dendam, saya ambil langkah lain..beristigfar banyak2.. ye la..masa ni, syaitan mula menghasut diri.. bahaya tu..

Memang dugaan ari tu mbuatkan saya sangat2 terkilan.. ye..memang terkilan..bkn stakat terkilan, kecewa pun ada.. sehinggakan last training sy bersama team sendiri terasa hambar je pada hari tu.. biasanya, sy excited je nak gi training, tapi petang ari selasa minggu lepas tu, mmg terasa malas sgt2..tp sy pegi jua demi sebuah tanggungjawab.. dan as expected, lepas abis training, kitorang xbjmp seperti kebiasaan.. biasanya sebelum ni, lepas abis training, kitorang akan balik sama2.. ye la..masa tu aje la kan yg kitorg ade utk bjumpa..cuma petang tu, di sebabkan masalah tu timbul, masing2 bawak diri.. dan malam tu jugak, saya bergerak balik ke kelantan..sebabnya ari rabu tu my mom ada appointment kat HUSM..

Walau bagaimanapun, di sebabkan malam tu jugak saya still ade training, so saya balik umah sekejap..biasanya sblum ni, sy stay kat bilik team mate sy je..tp ari tu, sy balik umah skjp..packing2 barang dan malam tu baru sy datang semula ke kampus utk training.. lepas training mlm tu la kami smpat jmp sekejap sebelum sy bergerak balik ke kelantan (im driving alone..kul 12 tgh mlm tunggu ayah dan umi, tp sbb da lewat, sy gerak dulu.. kitorg gerak balik 2 buah kete..).. tu pun kitrong jumpa sekejap sbb dia tau saya da nak balik jauh..

before balik tu, dia check semua tayar angin kete, isi minyak sampai full dan dia kasi saya adiah seekor ikan dolphin.. haha.. walaupun malam tu xbanyak bercakap, tp masing2 tau, dalam hati tu mmg nak bercakap bercerita semua..cuma, keadaan x berapa sesuai dan x mengizinkan lagi.. masa tu kitrg cover bcakap ngn kawan je la..smpai kawan tgk ktrg pun jadi hairan sbb dua org ni xbercakap sesama sndiri..tp wat2 tanya kawan yg lain..hahaha...dan masa tu jugak, sy fikir nak amik masa utk tenangkan diri utk sketika dari dia (alang2 bakal berjauhan dgn dia sbb my mom kena warded for almost a week lepas tu)..

tapi tu la..

walaupun hati kata nak amik masa utk tenangkan diri bila berjauhan dgn dia, tapi hati xdpt nak menipu,kan...

first day n first night berjauhan, no calls or msgs either by me or by him.. ok..fine...xpe..bersabar lagi..at least, sy ada dolphin utk hilangkan rindu..hihi..

masuk 2nd day, sy pegi mall..beli brg2 sket..masa ni mmg terasa rindu sgt2 kat dia.. sbbnya, sblm ni, kalo pegi beli brg dan kalo masa tu dia temankan, mmg byk brg sy kena catu..ye..katanya, beli apa yg patut je..jgn membazir.. so, bila pegi sorg2 cmtu, mmg hati merintih la..smpai satu tahap, sy tenangkan diri sy sendiri "sabar wanie..sabar..kau kena kuat hadapi sume ni..sabar wani..."

ye..mmg saya bersabar..tp hati mmg pedih..dan akhirnya malam tu, dia msg sy.. yesss..msg yg sy tunggu2.. dan sy tau, dia pun ttunggu2 msg dr sy jgk kut..hoho.. rindu terubat mlm tu..

day-3, still, sy msh dgn ego sy, xmo mulakan msg dgn dia..walaupun hati perit lg sbb mnahan rindu, tp still sy xmulakan msg tu dgn dia.. dan akhirnya dia yg htr msg dulu kat sy.. hehe..happy lagi..tp bila msg ngn dia, sy wat biasa2 je la..xde tunjuk rasa eksaited tu..hahaha..walaupun dalam hati rasa nak melonjak kegembiraan..

sehinggalah seminggu kami berjauhan..setiap hari dia bertanya, bila nak balik sini lagi dan seumpamanya.. ye la..da seminggu xjumpa.. setiap kali rindu, sy akan letakkan tgn sy di dada, sy baca al-fatihah dan sebut nama penuhnya..dgn harapan, dia turut merasai apa yg sy rasai.. tp xsangka lak, dia pun buat benda yg sama apa yg sy buat tu..patut la sy slalu je rasa rindu kat dia..rupa2nya dia pun buat mcm sy buat kat sy jgk..



kerana dugaan itu, kami dihadiahkan dengan rasa rindu.. dan kerana rindu, kami diajar erti bersabar.. betapa besarnya erti kesabaran tu...

akhirnya, masalah tu settle tapi luka dalam hati tu xhlg pun lg..tinggal parut je lah..huhu..

sekarang ni, bermula hari ni, sepatutnya saya dan dia ada kem atlet.. malangnya, sbb masa last week sy xdpt nak confirmkn nama saya samaada hadir ke x, maka, sy xgi la kem tu.. tapi dia terpaksa la pergi sebab dia atlet under PKS (Pusat Kecemerlangan Sukan) iaitu sukan memanah..

kali ni, kami terpaksa berjauhan lagi..tapi berjauhan kali ni tanpa ada rasa sakit ati macam sebelum ni,..cuma, sebelum dia pergi kem petang tadi, dia sempat hadiahkan saya 2 biji novel dan barang2 komputer.. hoho..sume dia blanje.. best2.. makan pun dia belanja.. ahahhaha..katanya, utk hilangkan rasa bosan dan rindu sy spanjang dia xde kat sini.. ye la tu..pandai ler nak mengayat..haha..

tapi,
betulla cakap orang,



cinta tu, kena ada yang memberi dan yang sorang lagi menerima.. kalo dua2 menerima dan xde yg memberi, maka hambar lah sesuatu hubungan tu..btul x?

dan saya tau, hubungan kami masih lagi jauh.. kami masih merancang utk selangkah ke masa hadapan.. semoga perancangan ini menjadi kenyataan suatu hari nanti..semoga hubungan ini menjadi hubungan yang halal suatu masa nanti.. semoga kami terus tabah dan bersabar andai kami diuji lagi.. sabar..sabar..sabar..ye..apa2 skalipun, sabar tu kena jadi nombor 1.. sabo je laaa.................







Related Posts with Thumbnails