Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 7, 2009

070809...

Satu perbualan telah terakam antara saya dengan seorang kawan baik yang dianggap seperti kakak sendiri..

*****************************************

L : Kak...

C : ye...

L : Kak.. comey kan tarikh ari ni..

C : memang comey sgt2.. sape yg kawen hari ni mmg bijok ah..

L : erm..kak.. mulai hari ini, 070809 saya, ****************** akan melepaskan cinta sy ***** dan saya akan hapuskan kenangan dia dalam hidup sy untuk selama2nya termasuk dalam fster saya, ym sy, email sy..dan jugak phonebook sy..

C : aaminnn...buatlah apa yg bleh melegakan hati sndiri..

L : kak.. tarikh ari ni comey..tapi tarikh yg comey tu la tarikh yg menyakitkan...

C : tarikh macam ni skali je.. so biarlah menyakitkan sekarang dari menyakitkan ms akan dtg..

L : hurm..kak, 070809, tepat jam 1050 malam, semuanya diselesaikan.. semua telah dipadamkan..

C : Alhamdulillah...

L : hurm..alhamdulillah...

suasana sepi seketika..perbualan terhenti...


*****************************************************************




dan ketika itu lah, air mata menitik.. benar2 menitik.. terasa satu kehilangan.. terasa hati bagai disentap..betapa aku sayang sangat pada dia.. mmg terlalu sayang.. aku buntu dgn cinta ini.. hadir tanpa sebarang warning.. tapi perginya meninggalkan parut di hati..cinta yang terpaksa dilupakan.. Mungkin ini hanya cinta yg bertepuk sebelah tangan? Aku mahukan dia di sisiku.. Aku mahukan dia dalam hidupku..tapi, aku tahu, aku xsekuat itu utk menghadapinya.. Melihat dia di sisi, menambahkan lagi luka di hatiku..


Ya Allah..
Alangkah indahnya andai dia mengetahui perasaan hati ini dan menerima aku seadanya...
Alangkah bahagianya hidup ini andai dia pun mempunyai perasaan yang sama terhadapku..


Aku bukanlah mendambakan cintanya sekarang.. Apa yg aku mahukan cinta yg berkekalan.. cinta yg diredhai Allah.. Cinta yg menjurus kami ke jalan yg diredhai.. Tapi, melihat dirinya tanpa sebarang jawapan, menambahkan duka di hati..

Sedih..teramat sedih..xterkata dan terungkap perasaan ini..







Apakah aku akan kehilangan cinta pertama dan terakhir ku ini??? hurm.. [aku rindukan dirinya..]

Hanya Allah yang tahu jawapannya...
Aku kan terus berdoa...agarnya jodoh kami berpanjangan..
Hanya dia di hati ini.. Sampai bila2...
Sampai bila2...

PASTI!!!

(x_X)

2 comments:

whitelover said...

haih~~ cite dier full ngn chenta..ni syahdu neh..haiyaa~ :( haha..tapi daku bhgie kerna daku single mingle..ting!

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

hahahaha..op kos la..nama pun dunia cinta lolipop..mesti la penuh ngn citer cintan cintun..wakakaka..


Related Posts with Thumbnails