Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 18, 2009

Lafaz Yang Tersimpan..

Lagu nasyid UNIC, Lafaz Yg Tersimpan.. Kalo xsilap, menurut ahli kumpulan nasyid UNiC ni, lagu ni ditujukan khas utk ibu bapa dr anaknya yang tidak tahu untuk menggambarkan perasaan sayang itu terhadap mereka.. Ucapan sayang dan kasih tidak terucap di bibir..Tapi tergambar melalui perbuatan.. Hingga akhir saatnya, si anak tidak mampu utk mengucapkan kata2 itu...

Tapi, bagi saya, ada certain2 part dalam lirik ni, sy suka sangat.. Totally, dia menggambarkan perasaan sy terhadap seseorang.. Dia tak pernah tau betapa sy sangat sukakan dia.. Dia xpernah tau, since dia menapak di dalam hati saya, dia xpernah lari walaupun sesaat.. Bercerita tentang dia membuatkan sy rasa tenang dan gembira.. Satu msg darinya membuatkan hati sy berbunga walaupun msg tersebut hanyalah msg bertanya khabar.. Tapi sedihnya, dia tak pernah tau tentang ni.. Mungkinkah saya akan kehilangan dia atas sikap sy yang berdiam diri ni? Entahlah.. saya pun xtau..

Ni part lagu nasyid Lafaz Yang Tersimpan yang sy suka...


Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia...
Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu
Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata..
Kenapa sukar utk sy meluahkan perasaan ini terhadapnya?
Hanya renungan mata yang menceritakan segala2nya..
Tapi boleh ke orang memamahami bahasa mata?

Dan bukannya bahasa yang terlahir dari bibir?
Hurm..
Kalo lah dia tau..kan best..xde lah rasa terseksa dalam diri ni...Macam skrg ni...aih..

2 comments:

whitelover said...

ehem..i luv this song so much

~seCreTo~ said...

seribu makna di sebalik lirik ni..hurm...


Related Posts with Thumbnails