Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 26, 2009

Ceramah LAgi..

Hurm..

Ari ni ada ceramah dekat DKU..pasai AUKU yg baru dipinda.. FIrst time dengar, cam best je, tapi bila da de dalam dewan kuliah utama tu, terasa mata ni kuyu semacam je..hahaha...teruk tul..

Banyak akta2 yg dipinda..Ada yg mendatangkan kebaikan..ada jugak pada sy cam xmemberi apa2 impak pada pelajar...malas nak ngomen panjang2 pasai ni..nnti bosan lak org len baca..hehe..

tapi kan, sekalung penghargaan diberikan kepada yg menjayakan program ni..kira berjaya jugak lah..tp penyertaan pelajar, xyah cakap ar..memang mengecewakan..

cuma ada satu yg terdetik dlm ati sy, ms org tgh nyanyi lagu negaraku ngn lagu universiti..pelajar dalam dewan, sumenya berdiri memberi hormat sambil menyanyi..tapi, pelajar2 lain (yg juga yg terlibat ngn program2 ni) yg berada kat luar, duk bergelak sakan..siap bergurau senda lagi..diorg xperasan ke yg pintu DKU tu terbukak sikit..ingt org lain xnmpak? time berdoa pun camtu jugak..hurm..teringat plak pepatah melayu, ibu ketam nak suruh anaknya berjalan dengan lurus, tapi dia sendiri yg jalan bengkok...keadaan macam tu la sy ibaratkan.. nak suruh student lain bagi komitmen penuh, tapi diri sendri??

Fikir2kan lah..
Malas nak celoteh panjang..(tp da pjg da pun..)

Bak kata penceramah tadi, kita ada Article dalam Federal Constitution yang membenarkan kita bersuara (Right of Speech), tapi, kita jangan lupa bahawa kita masih lagi TIADA dalam FC tu, RIGHT AFTER SPEECh...(betul jugak,kan..right of speech mmg kita ada..tp kita xtau pe akn terjaid afta speech tu..ntah2 kena tahan ke..apa ke..huhu...bahaya2..)

Bak kata Nabil, lu pk la sendiriiiiiiiii...hahaha...

Daa~~

2 comments:

MISS OR MISSUS NISA'?? said...

hype!!!!
ohooooowwwwww...
best woooo blog nie..
anak sapa la nie..
dahsyat3x aummm!!
miss u kak wani..
luckyly nisa' sbelah kak wani masa kat dku tadi..
if not, of course kak wani daaaa....
krooooohhhhhh....
kehkehkeh

~seCreTo~ said...

hahahhaa..perasan2...wek3..mane de kwani kroh3...kwani kan duk 'dgr' crmah time tu...kah3...


Related Posts with Thumbnails