Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 4, 2008

Dia Yg Ku Sayang...

Hahahahaha...tgk tajuk, jiwang giler..tapi sebenarnya, tu sy tujukan utk arwah kucing sy..semalam, sekor lagi dah pergi..hurm..kenapa ye? agak2nya kat sini ada wabak penyakit kucing ke..hurm..sedih tgk bangkai dia smlm..isk3..nama kucing ni, panjang..sebab eko dia panjang..adik beradik dia yg lain, nama si idung putih, kechek dan sekor lagi, xsmpt nak bg nama sbb dah arwah dh..huhu..sedih2..maknanya,tinggal 6 ekor je la lagi kucing sy..huaaaaaaaaaaaa....

semalam, dah seharian sy ngadap laptop ni..smpai naik jemu laptop ni tgk sy..kan2? alangkah bagusnya kalo study mcm tu..ni x..asal sentuh je buku, terus mata kuyu smcm je..dan sy nampak katil,tilam, bantal golek dan bantal2 bucuk sy tu lebih best dr buku..hahahahahaha...

xmo tulis pjg2 lah..ngntop ni..len kali lah tulis plak..haha..

jum kita layanzzz pic..layanzzzz...


Lauk time lunch semalam..Nasi lauk ikan singgang+kicap..Fuh..sedap ooo..Hahaha..Ikang singgang peberetku..nyum3..





Ni ibu segala kucing2ku..Nama cokcet..Dah tua dah ni..tp xigt umur berapa..Haha..





Ni anak sulung dia..Chubby..Lain dr yg lain..Entah camne, bulu dia lebat..Kdg2,nampak cam musang pun ada..Ntah2 dulu cokcet ada affair ngn musang kot..wahahaha..Chubby ni 'gatal' tau..Mujur tuan dia x mcm perangai chubby ni..ish3..






Generasi ke-3 cokcet..Si myvi, neo dan ivy..Nama ivy asalnya drp viva tau..haha..Myvi tu,kete first love sy..Neo oren, pilihan ke-2..Ivy tu sptutnya nama Gen-2, tp xssuai la plak..so,amik la viva..tp ditukarkan kepada ivy..Sbb yg ni sekor, jenis yg lembut dan lemah gemalai..Yg lain2, liar ah sket..terutama neo tu..Bajet cun kot..sbb kaler oren..






Generasi ke-4 cokcet..Kembar dua-dua..Comel sgt time ni..Macam anak tikus..haha..Time ni,diorg tgh tido ngn mom dia (cokcet)..snap slow2..






Syoknya dia tido..zzZZzzzz




Ni la si idung putih..Dalam byk2 anak cokcet, yg ni sekor je jantan..Hua3..Igtkan manusia je yg ketandusan lelaki,rupa2nya kucing pun alami benda yg sm eh..ish3..Tanda2 dunia akhir zaman..Huhu..




Ni arwah si panjang..sedihnya..bawa diri sebelum mati..Jumpa kat belakang umah..huk3..

Semua anak2 cokcet tu, sy yg bidan sendiri tau..Terutama anak sulung cokcet tu, si chubby..Mungkin tu first experience utk cokcet kot..Dia sanggup tunggu sy pulang dr hostel smata2 nak beranak..Betul..Ayah sendiri yg ckp..Cokcet tu dah pucat dh duk tahan drp beranak..Dia suruh sy balik time tu..Hahaha..

Sy igt lagi detik2 cemas masa cokcet nak beranak, sy cakap kat cokcet, "cet (sebutan bunyi chek), teran kuat2..teran..ha..sikit lagi..sikit lagi..Kuat cek..Terannnn....".. Cokcet lak, ngan selambanya teran sampai la pecah ketuban..Last skali,kuar gak anaknya tu..Hahaha...Xpasal2 dah oNeIeZZ ni dpt title si BiDan KuCing yG x BeRtaULiaH..Time tu video pun sy amik..Tapi segan lah nak upload..so xyah la upload ye..haha..

So, sape2 yg ada masalah kucing yg susah nak beranak, feel free to contact me ya..Nanti sy bg tips2 nak membidankan kucing..Hahahahahahhaa...(siot je kau ye,oNeieZZ..)



Pelawat: Asyik gambar kucing je..Mana gambar empunya kucing..?

oNeIezZ: oppsss...tuan empunya kucing ek..xsempat nak amik gambar dia..asyik amik gambar kucing je yg sempat..hahahaha...

Sekian, adanya oNeiezZ dgn kucing2nya..Hahaha...

Study timeeee....

Daa..~~


2 comments:

vulnerable.me~ said...

kucing je dye tawu.ish.kalo bg amal kucing hrga 1 juta pon,amal xkan amek.haha.

oNeiEzZ said...

nak wat camne..mmg akk suka kucing sgt2..hahahhaa...tp kan amal, ade ke org nak bg amal kucing 1 juta..?haha..kalo amal xmo,pass je lah kat akk..leh akk jual..wahahahaha...


Related Posts with Thumbnails