Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, July 1, 2010

When I Think Of Business~~

Salam...

Tengah fikir sekarang ni.. Nak buat bisnes ape plak eh lepas ni? Hurm.. Banyak bisnes sy da try.. Alhamdulillah, pulangannya ok..cuma masih gatal tangan dan jari nak try bisnes lain lagi..

Since sekolah till now, memang suka sangat dengan bisnes [even sy memang xsuka math..sangat benci2 kalo melibatkan sebarang angka], tp sy suka bisnes.. Bisnes yg sy pernah try dulu ms kat kolej, jual brgn komputer esp cd, dvd, pendrive, lepas tu topup, lepas tu mknn suppliment cam vitamin2 etc, dan yg terbaru jual cadar 100% cotton..

Hasil untung tu, sy dpt beli enset, lappy, kdg2 kalo de duit lebih, byr monthly payment utk kete sy tu [sket je sy byr, balance ayah la yg tanggung..hua3] etc.. Hahhaa.. bukannya nak simpan tp berbelanja..siot je kn?..bila la nak maju camneh..isk3..

So far, alhamdulillah, cadar da abis stok..tinggal 1-2 set je lagi utk kegunaan sndiri.. Ni tengah fikir, nak jual apa plak ye... Hurm3.. Ari tu ada discuss ngan sorg tokei kedai, nak jual jenis barangan berasaskan kain plak.. so far ok..tapi kena amik stok banyak la plak..ni yg leceh ni..

Survey2 blog org pun, still lg xdpt idea jgk neh.. Ada sape leh bantu x? Nak buat bisness ape plak lepas ni? Nak mempelbagaikan barangan sbnrnya neh.. Tapi still dlm bajet yg terhad.. Tolong eh sape2 yg ade idea.. :)

Tenkiu ols~~

2 comments:

da[Y]un said...

hai miss lolipop..
mcm seronok jew buat bisness ni..
boleh ajar kita tak. huhu
kalo kt kampus, dayun just buat bisness print jew..
income tu boleh tahan la gak,,
nk gak try menda baru..huhu
tp x berapa reti n yakin..hehe

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

hai duyun..

hehe..bisness, mmg sonok kan.. tp tulah, adat bisnes..kena byk sabar..kdg2 ok, kdg2 k.o.. yg pstinya, bkn mudah utk kita bjaya dlm bisnes..huhu..Yg pasti, kita mesti usaha, yakin dan tawakkal.. InsyaAllah, pasti ada.. Rezeki Allah utk hambaNya ada di mana2..Cuma kita mesti ikhtiar utk mcari dan mperolehinya..

sy pun msh mcari jgk ni bisness apa yg nk dibuat utk akn dtg.. still lg mencari.. nak join jgk ke? jom lah kita sm2 cari dan share..amacam? :)


Related Posts with Thumbnails