Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 27, 2010

Rindu Dengan Suara yg Memanggil2 Itu.. Kat Sini xpenah Dgr Lagi.. :(

Salam..

Sejak datang UK ni, xpenah dgr pun suara org memanggil2.. Errr..bukan suara hantu tau..Tapi suara muazzin panggil org utk solat.. Kalau kat msia, setiap kali tiba waktu solat, mesti tv / radio akan pasangkan.. Tapi kat sini? TV kat UK pnuh dgn iklan lagu2 krismas.. sgt2 bharap diorg pasangkn org azan kat tv.. tp jgn harapla diorg akn psgkan..huhu..

tetiba sy teringat kat suara muazzin..sy bru je donlod gadget sidebar prayer time..ngeh3..br jmp gadget sidebar yg kecik ni..sgt2 best..sbbnya stiap kali masuk waktu, 15 minit sblm, dia akan mgaji..masuk waktu, akan bunyi azan..15 minit lepas azan, ada org mengaji..



Nak kata kat UK ni xde masjid, ada je.. cuma... suasananya xsama macam kat malaysia.. ni masjid yg sempat sy kandid dr dlm kete ms nk g city of nottingham.. Masjid Umar kalo xslp sy.. cuaca time ni ujan..snow xde pun..sob3.. T_T



Waktu solat pun berbeza jugak.. Ye la.. Kat sini, kul 4ptg da gelap cam 8 mlm.. jadi, xkan kul 4ptg kat sini br nk masuk asar,kan..hehe.. cthnya, waktu solat kat sini:

* subuh    : 6.22am
* zuhur     : 12.07pm
* asar       : 1.41pm
* maghrib : 3.57pm
* isyak      : 5.44pm


Waktu zohor dan asar tersangat2lah singkat..Jadi kalo time tu kuar g jalan2, mmg terkejar2 waktu jgk la nk solat..lepas kul 3 lebih, da xbest nk jalan2 sbb ari da gelap mcm malam..ye lah, time maghribkan..suasana camtu la..walaupun hakikatnya msih awal lagi tu..kalo kat tmpt kita, kul 4ptg, cuaca masih lg panas..fuh..

Yang pastinya, detik yg dihitung sblm pulang ke malaysia, sy pasti rindu kat tempat ni jugak.. Pasti!



p/s: proud to be a malaysian.. Betulla cakap org, hujan emas di negera org, hujan batu di negera sendiri..lebih baik di negera sndiri.. Sgt2 hargai pengalaman kat negara org wpun cuma seketika..sgt2 berharga.. 



1 comments:

Tihara said...

pasti memori indah di sana nanti.


Related Posts with Thumbnails