Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 2, 2011

Dah Namanya Taekwondo..

Salam..

Benda camni mesti terjadik..Lumrah la kan..kalo masuk bertanding xterjadik camni..

Alkisahnya, ni kawan yg punya..merangkap classamate.. Match dia mmg sangat best.. Seperti Malaysia lawan negara arab gtu.. Cuma, kitorang memang xpuas hati dgn pengadil2 kat sini..diorg tersangat bias!!

Point da terang lagi bersuluh dapat kat team kitroang, bleh plak pengadil kasi kat team lawan.. bayangkan, team kitorang yg dpt point, tp point team lawan yg meningkat naik.. memang bengang giler la..

Last2, kitorang protest.. Yeah yeah.. Protes dgn cara aman, k.. Video dah tunjuk.. Dan bila pngadil lain tengok semula vdeo tu, memang da terang lagi bersuluh, team kitorang supposely menang match tu.. So, nak xnak, kena buat rematch..

Bila buat rematch ni, faham2 je lah..dah la rematch tu esok hari.. memang teruk lah.. daripada 1st match yg xde pape, bila rematch terus jadi camni..





So, korang rasa, ni memang sengaja wat camni ke atau apa??

For me, ni memang sengaja.. Mana xsengaja wei.. Nampak jelas sangat, yg pihak lawan pi sepak tangan..sampai bengkak pergelangan tangan tu..da tu, siap guna siku utk siku kaki.. Hasilnya, terjadi la camni..


Apepun, adat bertanding la kan..menang kalah, memang lumrah.. walaupun kitorang memang xpuas hati giler2, tp malas nak kecoh2..xpe..tunggu la next siri.. kalo main jahat cmtu lagi, jawabnya nanti baru buku bertemu ruas la..

p/s: Dah nama pun taekwondo...kalo xberbalut2 camni, xrock ah beb! hahahahaha... [saket wooo]





7 comments:

Gadish Lollipop said...

huuu . farah pon pena join match tkwndo jugk . tp nsib baik ta jd mcm tu . . pihak lwan tu biase2 jerk.

Ummi Iman said...

adus ganasnya dik.. haishh... beshnye blajar taekwando kan.. leh defense diri sendiri.. mcm ahkak ni apo yg pandai.. abisla klu ade serangan.. x taw nk balas camne.. huhu

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

gadish lollipop:
tu la pasal..kalo lawan biasa2, mmg xde la sampai nak cedera camni..at least rasa skit sket2 je kan..xpun lebam2 sbb laga kaki etc..tp yg ni, mmg sgaja la jgk..kalo kaki tu, nmpak sgt bngkaknya..jalan pun henjut2.. tp kan, yg ni la yg best tang tkd..bab balut2 dan jalan henjut2..hahaha..

kak emy:
hehe..xpe kak..kalo akk tau basic defense pun da ok.. at least, kalo ade ape2, akk tau cara nk elakkan diri.. cuma yg plg penting, jgn cepat panik.. :)

Gadish Lollipop said...

hehehe . tak best woo klo dh kne balot2 mcm tu . tak buleh nk aktif . qui3 . Ad pmain tkwndo nie name dy Miss Che Chew Chan penah main tkwndo smpai cdera dlm lutut kalo xsilap .

Kak emy:
meh la farah ajr akk tkwndo . hehe

Halia Kentang @ Annpaan said...

uit..ganasnyer..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

gadish lollipop:
haha..betul2..most kawan yg aktf tkwndo ni mmg kene pnyakit tu..terpaksa operate sbb sendi/saraf dia 'lari'..lepas tu sume da xleh nk aktif tkwando da..huhu..kesian2..

halia kentang:
nanti next entry, ada yg lg ganas..ala2 movie gitu..tunggu..

Ummi Iman said...

gadis lolipop: fara nk wat klas taekwando ker,... heheh... akak 1st student kut..


Related Posts with Thumbnails