Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 20, 2009

Benarkah Perkenalan di Alam Maya Sekadar Suka2 Sahaja?

Benarkah perkenalan di alam maya ini hanya mainan dan percubaan untuk suka-suka?
Bagaimana kalau kita memang mula terasa..
Bahawa dia dan kita ada keserasian bersama?

Benarkah perkenalan di alam maya hanya membawa bencana?
Bagaimana kalau ianya memberi peluang pada kita mengenalinya seadanya
Mengenalinya tanpa berpura-pura?

Benarkah perkenalan di alam maya ini tidak membawa ke mana-mana?
Bagaimana telah tertulis suratan jodoh bahawa di sini tempanya kita berjumpa?
Bagaimana kalau kita tahu bahawa dia untuk kita dan kita untuk dia
Tapi kita menafikan kerana ianya hanyalah perkenalan alam maya

Betulkah di alam maya ini hanya alam untuk berpura-pura?
Yang mana gemuk menguruskan badannya..
Yang mana berjerawat cerah mukanya..

Yang mana rendah ditambah tingginya..

Salahkah kita?
Salahkah alam maya?
Apakah salahnya?

Siapakah yang bersalah?

Tanya hati kita..
Betapa rindunya kita menunggu saatnya muncul di alam maya
Hanya untuk menyahut salam dari kita
Walaupun sekadar bertanya khabar sahaja..


Tanya hati kita..
Betapa mahunya kita meluahkan rasa di dada..
Hanya kerana ilusi alam maya kita pendamkan dan melihatnya sahaja
Tanpa berkata apa-apa

Tanya hati kita..
Sayang sungguhkah aku padanya?
Jujurkah aku padanya?
Mampu setiakah aku padanya?

Tanya lah..
Kerana mungkin insan itu ada
Di depan mata

Ingatlah
Mungkin kita menjadikan 1001 orang insan sebagai kawan..
Tetapi mengapa si dia ada bersama
Tetapi mengapa si dia yang di nantinya..

Saya suka awak..
Suka sangat..
Smile... :D
Tunggulah sehingga awak tahu...
kata-kata ini hanyalah untuk awak..



pssttt....
jangan sekeh kpale saya wakk..
sakittt..
selipar pun tak mohh!!


Janji tau.. ^_~


P/s: Dipetik dan diedit oleh -SeCreTo- sendiri..Mekasih..

5 comments:

hkmhzhr~ said...

ape maknenye tu?
:p

~seCreTo~ said...

maknanya......

...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...
...
..
.
.
..
...

xde makna ape2..hahhaa...

Tali_KaSuT said...

dia hanyalah yahoo messenger.. hahaha..

~seCreTo~ said...

hehe..ye la tu..ym mane leh ade feeling cm tu..haha..sj je nak share artikel ni...sharing is caring,kan...hahahaha....

~seCreTo~ said...

hehe..ye la tu..ym mane leh ade feeling cm tu..haha..sj je nak share artikel ni...sharing is caring,kan...hahahaha....


Related Posts with Thumbnails