Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 23, 2009

Konflik Si Anak...

Situasi Permasaalahan:

Bayangkan anda berada dalam situasi ini..

-Seorang anak...
-Perempuan..
-Masih mempunyai ibu bapa..
-Merupakan anak tunggal..
-Family di pantai timur..
-Suami orang luar
-Suami ajak untuk tinggal di negerinya (contoh la..xpun kat negeri lain)
-Suami bukan anak tunggal..Ada adik beradik lain..

Anda:
-Tersepit antara:
* Tanggungjawab sebagai seorang isteri..Ingkar arahan suami, derhaka..
* Dalam masa yg sama, anda tersepit dengan tanggungjawab anda sebagai anak.. Da la anak tunggal..Kalo anda pegi jauh2, sape lagi yang akan jaga orang tua anda?

Soalannya:
- Apakah yang akan anda lakukan untuk mengatasi masalah ini??


Pendapat orang ramai:
- Pendapat 1 : isteri patut ikut suami.. Pastu2 bulan skali baru balik lawat parents..xikut cakap suami di kira derhaka..

- Pendapat 2 : suami isteri spatutnya kena berbincang...kena btoleransi.. Bincang ngn suami elok2.. Suami kena fikirkan juga situasi isteri.. Xbleh pentingkan diri sndiri je..kalo suami tu BAIK, BERTIMBANG RASA, dia xkan buat kita dalam keadaan serba salah..Tapi, kalo dia da suruh gak kita ikut dia, terpaksalah...

-Pendapat 3: Hurm.. Xboleh ke suami tu bertimbang rasa sket ngn isteri dia? Memang la isteri kena ikut suami.. Tapi, xkan la suami tu xde perasaan langsung.. Cuba si suami tu bayangkan kalo dia yg berada di tempat si isteri tu..Tersepit dengan semua yg dia sayang..Camne keadaannya? Dia boleh cakap apa saje sbb dia x alami sume ni.. Tapi bg mereka yg alami, betapa beratnya nak pikul sume2 tu..huhu..


So, anda semua macam mana?? Sila bagi cadangan dan idea anda di sini..Pleasee...

4 comments:

KaSiH said...

no 2!!

~seCreTo~ said...

apa yg no 2 kak? hehehe... ape pandapat akk? sila tinggalkan komen dan idea di sini ek..nnti sy postkan idea2 org ramai tu...

thanks.. ;)

|zz4|| said...

jgn kawen :p

~seCreTo~ said...

haahaha...batul gak..xyah kawen terus..kui3...


Related Posts with Thumbnails