Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 18, 2011

Cheezy Sosej Lolly Roll~~


Salam..

Till now, persoalan ni bermain di fikiran sy.. Nape yis bau busuk ek? Nape yis a.k.a kulat yg ni kita makan? kalo kulat yg naik kat mknn tu, xpulak kita makan..sbb tkut sakit perut..tp yg yis ni, kita tercarik2 la plak utk wat roti.. hehe..kn3? any idea? kalo xguna yis tp digantikan dgn bread improver menjadik ke x ek? tp ari tu, sy ada tanya kak hana, dia ckp, bread improver tu bkn mybbkan roti tu jd kembang besar..tp sebaliknya akn membuatkan tekstur roti tu menjadi lebih lembut dan halus... (oooo...br tau..hehehe..)

Ekceli..sy xde la nk citer sal yis.. sy cuma nak tunjuk ssuatu je.. hasil air tangan sy sendiri..chewaaahh...ayah cakap, da leh jual kat hostel da ni..hehehehehehe.. *hepi**hepi*

Nak tau pe dia? ehemmmmm~~ [gaya baiki suara jap..]


Tadaaaaaaaaaaa...



Cheezy Sosej Lolly Roll - fuh nama..hahahhaa...cuba korang baca dgn laju..agak2 tergeliat x lidah? hehehe..

Caye x sy wat sndiri ni? hehe.. btul..xtipu..sy wat sndiri..dgn lebihan doh donut.. hahaha..kalu x caye, tgk roti ni sblm dibakar..


Hehe..malas nk sapu ngn kuning telur kat atas..that's y roti ni nmpak pucat je..

Ni lagi satu..sebelum bakar..


Letak sos cili..Kalo ade mayonis lagi best..

Dalam sosej tu ada keju sbnrnya..me belah n taruk cheese kat tgh2..but lepas bakar, me nampak cheezy tu da cair..huhu..


Amacam? Nampak sedap x? memang sedap pun... Hahaha..perasan2..len kali xmo beli da la roti ni sbb da tau cara nak buat..Hihi~


p/s: korang penah xwat roti ni mcm bentu bunga? yg ni my next mission..nk wat sosej bread dlm bentuk bunga plak..lepas tu nk wat bentuk love..hahaha..dlm ati ada taman,kan.. :p xdpt den nak lari..ngeh3..





5 comments:

MiSzy DiaN said...

pandainya dia memasak..hehehe

Mama Zharfan said...

memang sedap, tp sgt tak bagus utk mereka2 yg nak menurunkan berat bdn :p agak2 bila nak turun byk2 kilo tu ms lolipop ooiii

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

@ miszy dian:
hihi..br first try..msh blajar lg.. :D

@ cik ngah:
hueh3..wani tlg wat je..pstu suh umi ayah yg abiskan..wani try sikit je..kui3.. :p

HANIM said...

Wah,terer..terer..

Hanim said...

Wah, nampak mcm sedap jer...


Related Posts with Thumbnails