Amanat Penulis:

Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ adalah hak cipta terpelihara.. Sebarang copy paste tanpa keizinan penulis adalah dilarang sama sekali dan termaktub dalam Akta Hak Cipta Terpelihara.. Semua kandungan dalam blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ini adalah luahan hati serta omongan penulis sahaja..Kalau bosan, jangan baca.. Apapun, terima kasih kerana sudi menjengah ke blog ~DuNia CinTa LoLiPoP~ ni.. Syukran jazilan wa marhaban bikum...

Dates To Remember!

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 17, 2011

Teka Teki Tekuk: Benda Apakah Berbentuk Bulat, tapi Ada Lubang Kat Tengah2??


Salam..

hihi..jom main teka teki tekuk jap.. benda apakah bentuk bulat tapi ada lubang kat tengah??

Hah..

tayar kete?

tayar motosikal?

Lolipop pun ade???

Bukannnnnnnnnn...Sume salah...

Jawapan dia:


Tadaa...


Donut Bulat Itu Menawan! Hehe.. Nama baru daa~

Donut.. Hahahaha..terlebey gelap la plak donut ni..gara2 grg dm minyak panas yg melampau la ni..smpai berasap kuali sblm goreng tu..gara2 lepas letak minyak lam kuali, terus g tgk tv..

Donut ni pun, sy wat sendiri gak.. [credit to Kak Hana]



Mula2, berdebar la jgk..asal donutku xmengembang neh..


Lepas 30 minit, br la nampak dia mengembang.. Macam2 bentuk donut leh tengok..ni main bedal je wat bentuk..xguna alat terap utk donut pun..hehe..



Sedapppppppp...lembut je..hihi..ada 12 biji..xsmpt 10 minit,tngk2 da tinggal 3 biji..tuan yg buat donut ni pun br smpat makan sbiji je.. bukan stakat ayah ngn umi je suke, malah kucing2 pun minat weh..tp diorg kene bahagi la..sutir donut = 6 ekor kucing..hahahaha...kedekut giler tuan punyer kucing neh.. :p

Korang suka donut x??

p/s: Donut mengembang xpe..jgn tuan yg mngembang suda.. Huuuu~ Pesanan utk diri sndiri.. T_T



7 comments:

Huda said...

wah! pandainye wat donut sendiri..mesti sedap tu kan :) tahniah!

HANIM said...

Yang dah goreng hangus tu mcm sedap je :)

^Laila^ said...

ila suke donut~~ msk utk ila.. yeah~~ nk bljr wt donut gk.. ajar2.. :p

Mama Zharfan said...

naper tak buat donut masa dtg UK ari tu..aisehhh

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

@ Huda:
hihihi..first try actually..tu yg sedikit gelap..tp mmg sedap..*perasan jap*

@ cikteh:
Hahaha..luaran je nampak gelap, kat dalam best..lembut gitu..yummy! :D

@ Ila:
haha..meh blajo meh.. :D

@ cikngah:
ari tu kan oyak doh tgn gatal nk masok..tp dok tahu nk masok gapo..kui3..tp bila tgk brg2 yg ada yg balance wat kek + biskut ms raya ari tu kat umh ni, drp mbazir, tu yg p wat donut..hoho~ 1st time try! :D

tiefazatie said...

haha..rajin tul wat donut!nice la..hihi

HANIM said...

Nanti ajar cik teh. Cik teh penggemar tegar donut.


Related Posts with Thumbnails